Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > vreemde ziekte Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : vreemde ziekte
hjvdlindehof
Website Member
Posts :87

Website Member
2004-08-03 - 22:47:47 send message to hjvdlindehof

hallo heren en dames kwekers
sinds ong. 6 jaar sterven er in mijn parkieten bestand ( ong.25 koppels )per jaar 1 of 2 vogels aan een onbekende ziekte . de symtomen zijn : een gezonde jonge vogel van ong.2.5 mnd kan van de een op de andere dag niet meer vliegen ,is verder gezond eet en drinkt nog maar zijn borstspieren zijn op een oj andere manier verkrampt na een of twee dgn. wordt de vogel echt ziek ,en na 3 dgn is hij dood .ik heb div. vogels laten onderzoeken .een van de eerste uitslagen wezen op de parasitaire ziekte leucositozoonose dit om dat er in de borstspier witte gestreepte afzetting te zien was, maar de parasiet zelf is nooit gevonden ,en de ziekte is zeer zeldzaam .ze word overgebracht door muggen en daar hebben wij er hier genoeg van .een preventief middel zou zijn :baycox. nu is het zo dat als ik een verdachte vogel zie ,ik hem twee dgn baycox geef , ongev. de helt van de vogels knapt dan weer op.echter de rest van de onderzochtte vogels is nooit een diagnose gesteld (onderz. in dierg.fac.utrecht en gezondheidsdienst voor dieren)en er werdt gezecht dat het beter worden van de vogels niet door de baycox kon komen. wie van julie heeft deze parasiet of ziekte wel eens gehad ??? het komt bij mij alleen voor bij jonge vogels en dan met name bij rosella en barnardius soorten


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-08-03 - 23:18:44 send message to Mario

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Mijn medische kennis is beperkt maar ik geloof dat leucocyten de witte bloedlichaampjes zijn.
Witte bloedlichaampjes worden door het lichaam afgestuurd op bacterieen en virussen om deze te vernietigen.Soms komt het voor dat het imuumsysteem verstoord is door een genetische aangeborenheid(erfelijk!!!)maar dit kan ook voorkomen omdat het lichaam geen gepaste witte bloedcellen vind om die bacterie of virus te bestrijden en daardoor maar blijft witte bloedcellen produceren tot het eigen bloed verzadigt is en op den duur de rode bloedcellen zodanig verdrongen worden dat het lichaam niet meer kan functioneren(je krijgt een soort leukemie op zeer korte termijn).Die witte aanslag die ze vinden op de borststreek wijst erop dat iets daar voor een infectie zorgt en aan die plek te zien zou het weleens een longbacterie kunnen zijn.
Ik stel voor om eens eens te proberen om VAPONA-strips in je kweekhok te hangen dit is goed tegen longaandoeningen en muggen zijn er ook niet gek op.(ze zijn wel niet gemakkelijk meer te verkrijgen en moeten in een goed verluchte plek hangen)
2de optie is i.p.v. baycox (wat eigenlijk tegen cossidiose is) eens baytrill te proberen dit is een universeel antibioticum die zeer krachtig is en meestal wel goede resultaten oplevert.(wel de aanbevolen dosis respecteren en er kan tijdelijke onvruchtbaarheid optreden).
Bovendien kan je(best de dierenarts)dit bij erg zieke vogels rechtstreeks inspuiten voor een snelle werking.
En niet te vergeten bij het kuren van vogels steeds een multivit. geven want anders verzwakken de vogels teveel.
Ik hoop dat dit je vogels kan helpen.

Er is ok een dierenarts die zich specialiseerd in vogelziekten en zelfs zelf geneesmiddel ontwikkeld dus ik zou deze eens contacteren,als hij het niet weet dan zal niemand het weten.

Dr Peter COUTTEEL

Dorsel 38
2560 Nijlen
Belgium

tel: +32 3-481 92 55
fax: +32 3-411 10 81
email: coutteel@pandora.be

Meer info op deze website:

www.bird-export.com/vet/biography.html


lutinuhh
Website Member
Posts :1

Website Member
2007-07-10 - 18:33:03 send message to lutinuhh

hallo ik ben lutine en ik heb een vraag over mijn rosella...

toen ik vanochtend beneden kwam zat mijn rosella op de grond. hij piepte de hele tijd. later die middag kwam ik terug van mijn werk en keek ik weer bij hem...hij zat helemaal op gebold en nog steeds op de grond..
hij fluit niet meer...en als hij op de stok wil zitten lukt hem niet....ik ben zelf het idee dat hij geen evenwicht meer heeft...hij eet niet en kan bijna niet lopen over de grond. zijn hoofdje recht op houden lukt ook bijna niet...
ik weet zelf niet wat het is....
weten jullie misschien wat het is?
hij maakt ook rare geluiden...het lijkt op niezen en hij voelt een beetje koud aan...

alvast bedankt...



mezorro
Website Member
Posts :40

Website Member
2007-07-10 - 20:57:25 send message to mezorro

dat lijkt niet best!
direct afzonderen van eventuele andere vogels, warmtelamp erboven zetten en zorgen dat de temperatuur van de vogel omhoog gaat.
zsm een dierenarts raadplegen, maar ik ben bang dat het een virusinfectie betreft en de vogel hoogstwaarschijnlijk ten dode is opgeschreven.

warmte zou moeten helpen om zijn afweersysteem te activeren, als de vogel al een tijd niet heeft gegeten zul je hem vloeibare voeding moeten geven met een spuit of lepeltje.


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2007-07-10 - 21:39:21 send message to Rogert

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hallo,

Hier wordt gesproken over een leucositozoonose, houd dit in dat deze ziekte over gedragen kan worden aan mensen? En heb jij jezelf wel eens laten onderzoeken? Want mocht jij drager zijn dan kun jij het onder je vogels verspreiden?

Hoe kom je aan jou vogels? En hebben de mensen waar jij die vogels van hebt er ook last van?
En wat doe jij met de jongen die je kweekt? Versprijd je die onder andere liefhebbers, en heb je daar wel eens gehoord of het de kop op steekt?

Kweek jij in bloedlijnen en zou deze ziekte een erfelijke afwijking kunnen zijn?



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 171 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede