Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > inteelt in dierenpark? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : inteelt in dierenpark?
chassy
Website Member
Posts :118

Website Member
2010-05-26 - 17:51:47 send message to chassy

In de Antwerpse Zoo is vorig weekend een nijlpaard geboren ( wel een succes). Maar het blijkt dat de vader van het jong ook de vader is van kersverse moeder. Moeten zo een dingen kunnen of is dit echt niet toelaatbaar?
gr chassy


oli4
Website Member
Posts :745

Website Member
2010-05-26 - 18:23:43 send message to oli4

Ben zeker niet voor inteelt, en keur het in dit geval ook niet goed, maar blijkbaar was het een ongelukje. Terwijl ze naar een oplossing aan het zoeken waren voor het vader dochter probleem, kreeg de dochter de pil of iets dergelijk, maar blijkbaar heeft het niet gehopen, jammer, maar wel leuk nieuws daar er niet veel meer van zijn.


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2010-05-26 - 18:59:26 send message to Rogert

Het is naar mijn inzien niet wenselijk maar het is niet per definitie fout. In dit geval is het een ongelukje geweest maar voor sommige dieren in dierentuin land is er onvoldoende kweekmateriaal om genetische gezien een goede begin groep te hebben. Dit kan nadelig zijn voor de soort maar het kan ook noodzakelijk zijn om een soort te behouden. Denk hierbij aan de Socorro duif, de balispreeuw, de Bongo en de Congo pauw.

Daarbij is het met sommige dieren in dierentuin land erg moeilijk om te ruilen en te introduceren waardoor soms de keuze gemaakt wordt om een fokman iets te lang bij de groep te laten.

In de natuur is het in geďsoleerde gebieden niet uit te sluiten dat inteelt plaats vind. Zoals de sneeuwpanter en de chinchilla kunnen hoogstwaarschijnlijk alleen met inteelt gered worden.

Van de cheeta vermoeden ze dat het standaard inteelt is. Dat dit dier de hoogst geëvolueerde katachtige is ter wereld met nul % genetische variatie.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 197 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede