Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > vogelhobby vergrijst Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : vogelhobby vergrijst
whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2011-07-30 - 20:41:05

Het lijkt wel of de jeugd steeds minder tijd aan hobby's met dieren besteed, en deze trend zich steeds meer voortzet.
Steeds meer lijkt de jeugd alleen nog bezig met computers en mobieltjes.
Ook de vogelhobby vergrijst steeds meer. Is de jeugd juist dmv de pc ( hun favorite ding) niet te paaien voor de vogelhobby? of zal het langzaamaan doodbloedden?


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2011-07-30 - 20:43:15

en met de pc bedoel ik dan ze bij forums te betrekken, dus eerst virtueel, en dan langzaamaan hun interesse te wekken voor onze prachtige hobby.
In de duivensport hadden we hier ook al mee te maken, en ik kan mezelf nog wel indenken dat een jeugdige niet elke vrijze zaterdag wil opofferen voor zijn duivensport, maar voor de vogelhobby moet dat toch wel anders kunnen?


denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2011-07-30 - 20:59:30

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik vind het wel mee vallen. de jeugd laat zich alleen niet zien bij verenigingen. ze vinden dieren leuk en doen er veel voor. echter ze kunnen veel meer opzoeken, op internet, dan dat wij vroeger konden en daarom moesten we naar een club waar je ervaringen en kennis uit kon wisselen. nu zit de jeugd op vogel arena en veel meer sites en houden ze leuk hun vogeltjes. als er dan bij een vereniging of op een site als deze een jeugdige klant komt dan moeten wij ervarenere kwekers wel begrijpen dat de jeugd wat anders communiseerd dan wij en dan niet meteen oordelen dat ze niets weten want meestal hebben de jongere zich beter georienteerd op de vogel hobbie dan dat wij denken.
groetjes egon


Erik D.
Website Member
Posts :185

Website Member
2011-07-30 - 21:01:07

denk ook wel dat het met de vogelprijzen te maken heeft kijk even zelf we weten goed genoeg wat de vogels tegenwoordig zoal kosten denk niet dat de jeugd er het geld aan kan uitgeven en dan nog maar te zwijgen van de rest wat er nog eens bij komt nu gelijk heb je wel


denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2011-07-30 - 21:07:26

hey erik
een goede reactie daar heb ik ook over na gedacht. meestal komen de jongeren toch in aanraking met vogels door familie en die zorgen meestal wel voor de juiste soort op de juiste plaats.
als een neefje of een nichtje naar mij toe komt omdat ze papegaaien leuk vind zal ik voor een spot prijs haar aan een vogel helpen als deze in mijn bestand zit dus denk k dat dat wel mee valt.
en de prijzen waren vroeger ok prijzig genoeg.

als je wil beginnen uit het niets kun je altijd een valkparkiet kopen (10 euro) en een kooi ineen timmeren en je bent zo verknocht aan de hobbie. dat een aantal vogels duur zijn klopt maar dat je met dure soorten begind hoeft niet dus ik denk dat dat geen drempel is voor onze jeugd.

groetjes egon


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2011-07-30 - 22:38:37

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

ik denk dat de kosten ook niet het grootste struikelblok zal zijn, als ik eens kijk naar wat die knapen voor telefoontjes hebben, en wat voor scooters ze rijden etc, dan denk ik dat je daar een mooi koppel van de wat betere vogels voor kunt kopen. Denk zelf ook dat de tijdsbesteding heel anders is als jaren terug, nu zie ik vaak ook geen kids buiten spelen. Veelal zitten ze achter de pc.
En vergis je niet wat voor druk er tegenwoordig ook door ouders gelegd word op de jongere van vandaag de dag. Ze moeten allemaal het hoogste van het hoogste niveau op school hebben, en het liefst op 2 sporten zitten.


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2011-07-31 - 22:00:04

zou ook nog kunnen meespelen dat we een paar keer de vogelgriep gehad hebben en nu onlangs weer de media rondom de papegaaienziekte , zouden mensen zich daar ook niet door laten afschrikken om er mee te gaan starten?


W.Kenzo
Website Member
Posts :70

Website Member
2011-07-31 - 22:16:01

of de jeugd zit verborgen.
ik zelf ben 19 en kweek kaketoes.
en mijn broer is 17 en kweekt al 3 jaar amazonen.
de reden waarom er weinig jongeren nog willen starten is omdat het in het begin een hoop geld kost vooraleer je iets moois hebt.


edou
Website Member
Posts :159

Website Member
2011-07-31 - 22:33:06

@w kenzo, is een zebravink niet MOOI om mee te beginnen dan>


whitebulldog
Oud Lid
Posts :1314

Oud Lid
2011-07-31 - 23:14:18

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

quote
en mijn broer is 17 en kweekt al 3 jaar amazonen.
de reden waarom er weinig jongeren nog willen starten is omdat het in het begin een hoop geld kost vooraleer je iets moois hebt.





maareh is dat met je mobieltje en je scooter niet net zo?
Ik begon vroeger ook eerst met een oud peugeotje, toen , een puch, en toen een zundapp etc, en met auto's eender, je moet niet altijd met het duurste willen beginnen, eerst ervaring opdoen kan nooit geen kwaad toch?


Dukovink1
Website Member
Posts :125

Website Member
2011-08-01 - 20:23:40

ik ben ook pas 13 en ben toch erg geďnterreseerd in vogels


Neophemagek
Website Member
Posts :204

Website Member
2011-08-01 - 21:51:23

20 jaar geleden riepen ze ook al dat de hobby gaat vergrijzen.
Ik denk dat het allemaal wel mee valt.
De hobby is gewoon jammer genoeg veranderd.
De jongeren onder ons zien het verenigings leven helemaal niet zitten, wat dat wordt als stoffig gezien.
Zeker als je bij de gemiddelde vogel vereniging kijkt ligt de gemiddelde leeftijd best hoog.
Als we de gemiddelde leeftijd hier op het forum zouden gaan berekenen komen we zeker veel lager uit.
Ik sta er ook steeds van de tekijken als ik op grote shows of beurzen kijk hoeveel jeugd je daar toch nog tegen komt.
En dat is dan maar een klein percentace want de rest zit thuis achter de laptop op een of ander forum en discussie te voerenhappy :)
De jeugd moet gewoon een duwtje in de rug krijgen om de plaatselijke vereniging te bezoeken en er daar voor gaan zorgen dat er een frisse nieuwe kijk op de hobby komt.

Thuis van je vogels genieten is top.
Maar de hobby samen delen is velemalen mooier, en dan eens een keer niet van achter een beeldscherm.


COCOTJE
Website Member
Posts :170

Website Member
2011-08-01 - 22:06:22

ik en mijn man zijn zelfstandig en zijn 25 en 29 en onze hobby ale uit de hand gelopen hobby zijn vogels maar ik vind toch ook dat weinig jonge mensen dit aanspreekt veel van onze vrienden vinden aras enzo wel leuk om naar te kijken maar toch veel werk en veel geld spijtig voor deze hobby want dit is echt veel leuker dan sommige mensen denken hoor enige probleem is geld denk ik sommige soorten kosten namelijk wat geld en dat schrikt af denk ik happy :)


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2011-08-01 - 22:11:02

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het verenigingsleven kan inderdaad een toegevoegde waarde zijn voor onze hobby, maar het kan ook een molensteen zijn. Toen ik nog in Nederland woonde ben ik een tijdlang naar alle activiteiten geweest van de lokale verenigingen. Het bestuur is zolang ik weet nooit verandert (en dan hebben we het over een periode van meer dan 10 jaar), de activiteiten bleven ook al die tijd hetzelfde. Dit hoewel de deelname voor alle activiteiten afnam. Men stond niet open voor nieuwe ideeen (want we hebben het altijd zo gedaan). De vereniging bestaat nog maar het gaat steeds lastiger en lastiger. Waarom zou ik mijn tijd verspillen bij die club. Je wordt als jongere niet serieus genomen en men is als de dood dat je ze verslaat bij de lokale tentoonstellingen. En dit is helaas een verhaal dat ik vaker hoor. En waarom zou je dan als jongere jezelf inzetten voor die clubs. Zeker als je online wel je ei kwijt kunt.

Ik moet bekennen dat er ook heel andere clubs zijn (Ik heb bijvoorbeeld erg goede ervaringen bij de bva ondanks dat ik geen interesse heb in tentoonstellingen). En indien er daar gevraagd wordt of je iets wil doen, dan doe je dat automatisch. De wereld verandert en ook onze hobby is gedeeltelijk meeverandert. Helaas zijn een groot deel van de verenigingen vastgeroest.


Neophemagek
Website Member
Posts :204

Website Member
2011-08-01 - 22:45:26

Dat er veel verenigingen zijn vast geroest ben ik meteen met je eens Daniel.
Maar daarom zou er meer jeugdige leden actief moeten wezen om dat te veranderen.
Wat jij aangeeft met de bva is een mooi voorbeeld.
Als je gaat kijken wat daar rondloopt wat helpt zijn er toch veel nog niet grijs.
Dit is ook een verandering in de hobby een stukje specialisme, wat in speciaal clubs te vinden is.


ineznick
Website Member
Posts :654

Website Member
2011-08-02 - 01:26:52

hallo ,
Ik praat nu even uit eigen ervaring, mijn zoontje is 10 jaar en al jaren gek van vogels.
Nou heb ik vorig jaar een voliere voor hem gemaakt en daar heeft hij zelf vogels voor gekocht.
Heb hem een beetje geholpen met de keuze, maar hij heeft zelf alles betaald. Ik ben gescheiden, dus mijn zoontje is niet altijd hier,maar hij komt toch regelmatig hier om z'n vogels te voeren en aan z'n vriendjes te laten zien. Nou heeft ie 2 vriendjes die ook erg gek zijn op vogels, maar ja, dan moet je ook ouders hebben die het goed vinden. Denk dat dat er ook wel achter zit , dat de kinderen het wel leuk vinden , maar dat de ouders druk zijn met andere dingen.



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 193 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede