Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Hoenderkoeten Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2011-08-20 - 23:33:00 send message to Ton Koek

Als de ruimte met netten overdekt wordt, hoef je toch niet te knippen? Lijkt me juist erg mooi als ze wel mogen blijven vliegen.


oli4
Website Member
Posts :745

Website Member
2011-08-21 - 09:32:04 send message to oli4

Heb gisteren contact gehad met iemand van vogelpark Ruinen welke me zeker wil helpen, deze persoon ga ik in de loop van de week nog eens terug contacteren voor meer info. Altijd leuk als mensen met ervaring deze willen delen happy :)

Verder ben ik gisteren bij men oom gaan kijken hoe ik de bouw van het perk ga aanpakken (deze kweekt met heel wat bijzondere diersoorten en heeft erg mooie perken voor zijn dieren). Al beginnen de werken nog niet direct (en is het plan nog niet helemaal concreet!), toch weet ik welke richting ik uit wil. Net als bij men oom zal er een vijver uitgegraven worden met omliggende dijken (echt heel mooi als dat in het groen staat).

Maar eerst wil ik enkele kwekers van deze diersoort bezoeken om te zien hoe het daar gaat en aan te voelen of deze soort echt iets gaat zijn voor mij. (want de kwekerij die ik gevonden heb die deze vogels hebben, geraak ik jammer genoeg niet binnen via de telefoon of mail??)



Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2011-08-21 - 11:36:16 send message to Rogert

Hoi Ton en Olie4,

Ik zou zelf de voorkeur geven aan een open veld met gekortwiekte dieren. Het zijn logge vliegers, kunnen slecht manoeuvreren en hebben een aanloop nodig voor de start. Dus je moet je volière wel zo groot maken wil je ze de ruimte geven om te vliegen. Daarbij wil ik je ook waarschuwen voor de gevaren als deze vogels in de netten vliegen.

Leuk dat er mensen zijn die je de geheimen van een soort willen vertellen. Als je aanvullende informatie hebt die nog niet besproken is hoor ik het graag.

Als je je goed wilt voorbereiden zou je ook de broedduur, temperatuur en RV kunnen navragen. Mocht het mis gaan met broeden heb je altijd nog de alternatieven. Het lijkt mij dat je de kuikens ook onder kippen kan groot brengen of zo.


oli4
Website Member
Posts :745

Website Member
2011-08-21 - 12:27:36 send message to oli4

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Rogert,

Ik ben er voorlopig nog niet uit of het al dan niet overdekt wordt. Wel staat vast dat ze de ruimte moeten krijgen en dat het een groot perk zal worden. Anders zou ik het niet willen, ze moeten hun natuurlijke gedragingen kunnen vertonen zodat ik er zelf ook het meest van kan genieten en kan leren. Toen ik gisteren op de vijver bij men oom zat stelde ik het me voor als een overdekt perk, en dat zag ik al minder zitten. Als ik vogelpark ruinen nog eens kan contacteren ga ik vragen hoe ze het daar aanpakken? Daar lopen de jongen (is dit jaar hun eerste keer dat ze er met gekweekt hebben) rond in het park! Dus blijkbaar vliegen ze niet snel weg, of zijn die geleewiekt of gekortwiekt, zal het hem later deze week eens vragen.

Het is een feit zoals je zegt dat over het (kunstmatig) broeden zelf niet zo veel te vinden is. Weet dat de broedduur rond de 45 dagen is, maar verder niets meer zoals de temperatuur in de broedmachiene of vochtigheid. Ook geschikte pleegouders weet ik nog niet goed? Kippen moet goed te doen zijn? Maar misschien ganzen ook wel? Verder ben ik niet zo voor het wegnemen van eieren om een tweede legsel te stimuleren, heb het zelf nog nooit gedaan bij de soorten die ik gehouden heb, maar misschien is het bij zulke soorten wel nodig, daar ze blijkbaar heel weinig meer voorkomen bij particuliere kwekers.

Moest ik nog vragen hebben, laat ik het je zeker weten wink ;). En als ik nieuwtjes heb zal ik dat ook laten weten wink ;) Ben trouwens aan het kijken hoe het met de gehoornde hoenderkoet is in Europa. Normaal zouden er geen zijn, maar heb al hier en daar gehoord dat er toch enkele zijn??? Verspreid en goed verscholen bij gespecialiseerde privékwekers?



oli4
Website Member
Posts :745

Website Member
2011-08-26 - 10:34:48 send message to oli4

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

In wenen? is er een park die er goed mee kweekt! Vorig jaar 5 jongen, nu weer 6, supper koppel!

http://www.zoobesuche.net/2011/08/wien-willkommen-kleine-tschaja-kuken/

Dit park heeft ook reeds mooie resultaten met o.a. flamingo's, pinguins, kraanvogels, ibissen, pelikanen en wat ik vooral appart vind, de zonneral.

Ben een poging aan het doen om daar binnen te geraken voor info en tips, hoewel men vreemde talen niet zo goed zijn razz :p

Verder kan ik bij P. Kooij eens gaan kijken hoe ze het daar doen, maar dat zal nog niet voor direct zijnsad :(



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 145 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede