Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > grijsgroen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
<<< vorige


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-03-11 - 23:20:56

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

En tot slot: waarom zwart, Henk?wink ;)

Oeps, Fonje heeft het al verraden....de achtergrond melanine in de kern.


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-03-11 - 23:23:54

De sponszone weerkaatst enkel blauw, de rest wordt door de de kern (zwart eumeline) geabsorbeerd. Geel is niet aanwezig anders krijgt men groen.

Lijkt wel een examen.

Mvg
Dirk


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-03-11 - 23:28:11

quote
Lijkt wel een examen.



laugh :D

Zo is het niet bedoeld Dirk, maar voor heel veel "meelezers" zal dit topic door jullie extra uitleg nóg interessanter worden!
Zo hebben de minder ingewijden er ook wat aan.happy :)


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-11 - 23:33:38

dan heb je totaal geen weerkaatsing meer henk het hele spectrum word opgenomen uit het licht dit gebeurd ook met de veerstructuur verandering van de [zwarte witborsten ]wink ;)met violet er in gekweek worden ze nog zwarter zeg men ik begrijp alleen niet hoe als de structuur niet goed meer is voor blauw zal het ook niet voor violet opgaan neem ik aan maar het word beweerd


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-11 - 23:43:59

wat verstaat men eigenlijk onder zwart ?
wat zijn de grijswaarde,s van de kleuren die we zien bij onze vogels zijn dit kleuren die door eumelanine woorden beinvloed of door een structuur verandering in de veren of door beide ?


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-12 - 08:13:02

kleur zien we pas naar de weerkaatsing dus de hoek van inval houd bij voorhand in dat er nog niets gebeurd . de weerkaatsing plaats van blauw moet ,wit, zijn het hele spectrum weerkaatst en op het moment dat er sponse zone aan wezig is in bepaalde veerstructuren word het blauw door gelaten de rest van het spectrum word tegen gehouden .

verwaring in blauw kan komen door dat men praat over de blauwe sponse zone !

dus blauw is gewoon een witfactor!


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-13 - 15:03:49

hoi dirk
word er wel alleen het blauw geweer kaats ! het blauw van een cinamon ziet er anders uit als bij geen cinamon wat in moet houden dat er toch gemengt word onderling met de primaire kleuren uit het licht?

of denk ik nu als een schilder.
m.v.g eric


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2012-03-13 - 16:17:21

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Dat het blauw van een cinnamon anders is van kleur blauw, komt omdat het eumelanine niet zwart is maar bruin .


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-13 - 17:18:46

klop henk maar dan is de grijswaarde van de kleurblauw aan gepast in de kern van de cel door de grijswaarde van het eumelanine,aangezien door de oxydatie die niet volledig is word er aarde tint toegevoegd in de terug kaatsing wat in houd dat het blauw niet meer het primiare blauw is wat er in het licht zit. dit is een secendiare kleur blauw geworden door de andere primiare kleuren dus de menging van het licht wat terug gekaats word is blauw met een andere grijswaarde .
maar ik zal wel als een schilder denken . m.v.g eric


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-03-15 - 22:16:18

Hallo Eric:
Pas vandaag tijd om te reageren.
Grijsgroen ontstaat volgens de specialisten omdat de sponszone verdwijnt.
Omdat de sponszone verdwijnt zou een donkerfactor en violet dus geen invloed mogen hebben op grijsgroen of er zou sprake moeten zijn van melanisme . Wat mij opvalt bij turken is dat een terugkweek van grijsgroen naar wildkleur een dieper blauw geeft. Ik heb al veel nuances in grijsgroen gezien ook bij splendids die geen donkerfactor kennen en die niet enkel te maken hebben met bevedering
Ook Violet geeft aanleiding tot een donkerder en intensievere kleur, ook in zones waar geen blauw aanwezig is. Violet wordt zonder donkerfactor enkel zichtbaar indien hij dubbel aanwezig is maar zou indien de sponszone verdwijnt geen invloed mogen hebben .
Een donkerfactor, violet, structuurverandering of melanisme? Kan bepaald worden door kweekresultaten of onderzoek.
Het effect van donkerfactor:
In combinatie met olijf: Hierdoor zullen alle jongen de donkerfactor dragen. Als de olijf een man is wordt ook de opaline_factor uitgeschakeld.
Indien de vogels violet zijn zal de donkerfactor ervoor zorgen dat deze zichtbaar wordt. Indien er een donkerfactor aanwezig is zal 50% olijf zijn.
Het effect van violet:
Indien deze violet zijn en met elkaar gekoppeld worden zal de kleur zichtbaar worden indien hij dubbel_factorig aanwezig is 25% . Indien het een donkerfactor is ontstaan er olijven.
Structuurverandering:
Hierdoor is de sponszone dunner dan bij olijf waardoor een diep donkergrijsblauwe ontstaat. Deze zou enkel en dubbel_factorig kunnen zijn.
Melanisme:
Door de grotere hoeveelheid eumaline worden alle velden donkerder vooral in combinatie met grijsgroen en donkerfactoren

Indien er combinaties van deze mutaties zijn wordt het iets ingewikkelder.
Mvg
Dirk


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-16 - 00:00:52

hoi dirk
dus als ik het goed begrijp word het groen van de df violete aqau hier onder veroorzaak door menging van violet met geel pistacine. alleen dan heeft de opbleekings factor de aqua ook invloed aangezien het groen van een df violete wildkleur minder donker is de opbleeking haalt gele pistacine weg waar door de menging met het violet donkerder word ten aanzien van de df violette wildkleur.bedank voor je uitleg kleur is ook een mooie wetenschap.

m.v.g eric



eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-16 - 00:31:56

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hoi dirk
zomaar een gedachte als ik nu een ino [lutino] uit df grijsgroen x df violette-df [die we niet zienmaar weten dat het er in zit] grijs/ino in kweek krijg ik dan lichtgrijs,paars of anders ? de ino,s uit grijsgroen zijn ook vele malen lichter als de ino,s uit het groen en ook bij deze mutant is ook nog de veranderde vederstructuur aanwezig ?

m.v.g eric


DirkD
Website Member
Posts :408

Website Member
2012-03-17 - 11:16:19

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hallo Eric:
Het verschil tussen de lutinopop_GG_VF_DF en Lutinopop_VF_DF zou ik toch graag eens zien.
Indien deze combinatie ook met blauw wordt gemaakt zou het verschil tussen GG en de blauwfactor zichtbaar moeten zijn.
In de eerste genoemde is door de grijsfactor de sponszone verdwenen zijn waardoor de violet en blauw geen effect meer zouden mogen hebben. Aangezien ook de eumaline weg is zou deze vogel gewoon geel moeten zijn. Blauw wordt wit
In de tweede is de sponszone nog aanwezig maar aangezien ook hier de eumaline weg is en zal ook deze vogel gewoon geel zijn. Blauw wordt wit

Toch denk ik dat er verschil is bij turken in grijsgroenen en dat merk ik ook in het blauw dat over dit grijsgroen terugkomt ook in combinatie met DF en DDF.Als het violet is zal dit duidelijk worden indien deze teruggekoppeld worden over DF of DDF.
Ook bij grijze splendids zie ik een verschil in glans en intensiviteit. Ik denk dat hier de violetfactor wel invloed heeft alhoewel de sponszone zou moeten verdwenen zijn. Ook een vorm melanisme kan de oorzaak zijn waardoor ook alle kleuren donkerder (waaronder blauw)worden
Mvg
Dirk


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-18 - 09:27:16

hoi dirk
met de juiste pop die ik geschets heb kun je het zelf kweken dirk.en als je in de buurt ben zal ik je graag de verschillen in ino,s laten zien.op de site van suikerbuik staan volgens mijn verschillende ino,s naast elkaar om het verschil in eumelanine te laten zien meen ik van platium en zo,heb je al een vb . dat er wel degelijk verschillen zijn die te herkennen zijn .

m.v.g eric



Pagina : 1 2 3
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 199 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede