Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Kwakzalverij Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Kwakzalverij
mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2012-12-05 - 20:38:04



Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-12-05 - 22:54:48

Tja, Henk, daar gooi je mooi de knuppel in het hoenderhok, maar wat vind je er zelf van?wink ;)


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2012-12-05 - 23:04:01

Ik ben wel benieuwd wat iemand uit de "reguliere dierengeneskunst" had voorgesteld als behandeling van ernstig hartfalen bij een vogel.


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2012-12-06 - 06:41:23

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hans

De jurist kan het niet mooier zeggen dan ik. Ik deel deze conclusie . Overigens is het niet de bedoeling haar te knuppelen. Er moet ruimte zijn voor meerdere behandelmethoden. Helaas weet ik dat er daar meer mis loopt helaas. Dus op zich is deze casus niet verkeerd om er eens jurisprudentie van te krijgen. Wat ik wel begrepen heb is dat zij als een van de weinige artsen zich tijdens en naar haar studie zich alleen gespecialiseerd heeft in vogels. Dus aan haar kennis zal ik zeker niet nog niet twijfelen.


'De dierenarts is tekort geschoten in de zorg aan ara Rauna, ze heeft daarmee artikel 14a van de WUD overtreden. Uit het sectierapport en uit de toelichting van een geraadpleegde specialist vogelgeneeskunde van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht blijkt dat de ara een diergeneeskundige diagnostiek en behandeling volgens de regelen der kunst en de door wetenschap en praktijk onderschreven 'evidence based medicine' is onthouden. Omdat er geen adequate diagnostiek heeft plaatsgevonden, kon geen diagnose worden gesteld en daardoor ook geen passende therapie worden toegepast, terwijl er voor de symptomen wel degelijk goede diagnostiek mogelijk was geweest, op basis waarvan vervolgens tot therapie en behandeling had kunnen worden besloten. Door aan Rauna deze behandeling te onthouden en de ara bloot te stellen aan energievelden, colloïdaal zilverwater en aanverwante praktijken, is aan de vogel overduidelijk zorg onthouden', schrijft de juriste.


Henk


vogeltje1000
Website Member
Posts :309

Website Member
2012-12-06 - 08:27:42

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2012-12-06 - 15:19:12

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Ik (ver)oordeel geen van beide partijen. Vochtophoping door hartvalen wil niet zeggen dat de dierenarts een verkeerde behandeling heeft gegeven. Hartvalen kan ook door langdurige stress of slechte conditie van de vogel veroorzaakt zijn. Dus het in balans brengen van een dier zou een mogelijkheid zijn om genezing te bewerkstelligen. Het dier was immers al ziek toen het naar de dierenarts ging (anders ga je niet naar een dierenarts).

Eigen ervaring: ik had afgelopen jaar een slechte start met het opfokken van kuikens. Ik heb toen kuikens opgestuurd naar de dierenarts en als conclusie kwam daar uit dat de dieren overleden zijn aan longontsteking. Dit is dus de doodsoorzaak van de kuikens geweest. Medicatie: eerste week elke dag antibiotica geven (tegen longontsteking). Maar als kanttekening werd vermeld dat de dieren ook leden aan botontkalking en dat bij alle dieren geen maagvulling werd waargenomen. Het betrof hier telkens kuikens van één week oud.

Met behulp van een andere kweker kwam ik zelf tot een andere conclusie: anders voeren. Door de kuikens anders te voeren kregen ze wel voeding binnen. Hierdoor vond er geen botontkalking plaats en waren de dieren niet zo verzwakt dat ze uiteindelijk longontsteking krijgen. Sinds de verandering van voeding is er geen enkel kuiken meer dood gegaan. Ik heb het advies van de dierenarts genegeerd en geen antibiotica gegeven, maar ik heb wel haar conclusie van "geen darminhoud" in mijn oren geknoopt om tot een verbetering te komen.

Zo zie je maar dat een sectie uitslag alleen technisch is wat ze kunnen onderzoeken, maar het hele voortraject is niet bekeken.

Zolang er geen aanvullende informatie wordt onderzocht naar huisvesting, voeding en andere mogelijke oorzaken wil ik beide partijen niet beoordelen.


Eelke
Website Member
Posts :144

Website Member
2012-12-06 - 15:27:23

quote
Met behulp van een andere kweker kwam ik zelf tot een andere conclusie: anders voeren. Door de kuikens anders te voeren kregen ze wel voeding binnen. Hierdoor vond er geen botontkalking plaats en waren de dieren niet zo verzwakt dat ze uiteindelijk longontsteking krijgen.

Wat bent u precies anders gaan doen?

bvd.
Eelke



henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2012-12-06 - 16:10:34

Over welke kuikens gaat het??

Henk.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 186 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede