Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Wat voor kleur Agapornide bij wildkleur Roseicollis i.v.m. vererving? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Wat voor kleur Agapornide bij wildkleur Roseicollis i.v.m. vererving?
Seizu-sha
Website Member
Posts :2

Website Member
2016-02-06 - 01:11:27 send message to Seizu-sha

Ik heb een Agapornide Roseicollis Wildkleur, welke ik nog moet testen op geslacht. Ik verdenk hem van man. Op dit moment zit hij samen met twee Grasparkieten poppen (al 1,5 jaar) en heeft een van hun als zijn partner gezien. De Grasparkiet heeft zelfs al eens eieren gelegd, maar deze waren allemaal stuk.
Omdat ik mijn Agapornide een "echte" partner wil geven van zijn soort, ben ik van plan om mijn Grasparkieten te verkopen en dus een andere Agapornide erbij aan te schaffen. (hiermee wacht ik nog even totdat ik zijn geslacht weet)

Mijn vraag was echter, kan je, als je een wildkleur Agapornide Roseicollis hebt, een geslachtsgebonden kleur-vereving hebben bij de jongen? (dus alleen de mannen wildkleur en de vrouwen niet of andersom) Of is dit niet mogelijk?
En welke kleur Roseicollis zou ik er dan bij moeten nemen als partner?


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2016-02-06 - 13:34:08 send message to Karel

Je vraag is niet helemaal duidelijk.

Wellicht kun je aangeven wat je doel is. Dat maakt het makkelijker om je te vertellen of dat mogelijk is en zo ja, op welke manier.


Seizu-sha
Website Member
Posts :2

Website Member
2016-02-06 - 13:47:20 send message to Seizu-sha

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Wat ik eigenlijk wilde vragen/bedoelde is;
Als een van je Agapornide koppel wildkleur is en de ander een andere kleur (weet niet welke), kun je dan geslachtsgebonden kleurvererving krijgen bij de jongen? (De mannen allemaal een andere kleur dan de vrouwen) Of is dit bij een wildkleur niet mogelijk? en als het wel mogelijk is, wat voor kleur moet de partner van de wildkleur Agapornide dan zijn?

Ik heb namelijk wel gelezen dat dit mogelijk is bij kleuren zoals opaline etc. maar kan niks vinden over wildkleur.

Voorbeeld van wat ik wil weten, maar met de kleur opaline;

"Alleen de man kan split zijn voor een geslachtsgebonden kleur, de pop niet, die is altijd visueel de geslachtsgebonden kleur, of helemaal niet.
Als alleen de man bv opaline is of split opaline, en de pop is niet visueel opaline, dan zijn alle kuikens in het nest, die visueel opaline zijn, altijd popjes, en de mannen niet, maar de mannen kunnen wel weer split zijn voor opaline.
Als u een opaline man of split opaline man, en een opaline pop hebt, krijgt u van beide geslachten opaline jongen, en dan weet u dus niet wat mannen of popjes zijn."

Mijn doel is jongen kweken met mijn roseicollis die geslachtsgebonden kleuren hebben. En als dit niet mogelijk is, jongen kweken met diversen kleuren (hiervan wil ik dus weten wat voor kleur ouder ik bij mijn wildkleur moet voegen)


bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2016-02-06 - 18:21:57 send message to bva118

Als je de jongen aan de hand van de kleur wil kunnen sexen dan moet je een geslachtsgebonden kleur MAN hebben. Alle dochters hebben dan zijn kleur. In het geval van jouw groene vogel kan indien dat een man blijkt te zijn deze wel split zijn voor een geslachtsgebonden kleur. Als je een pop neemt die geen geslachtsgebonden kleur heeft dan weet je dat de geslachtsgebonden kleurjongen in ieder geval poppen zijn. Andersom kan je in dat geval niet zeggen dat de overige jongen allemaal mannen zijn, er zitten ook poppen bij die geen geslachtsgebonden kleur laten zien.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 205 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede