Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > zomeraankoop: wijnborstamazones Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5 6
volgende >>>


Auteur Onderwerp : zomeraankoop: wijnborstamazones
Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-29 - 18:20:44

Beste allemaal,

Ik was even benieuwd of jullie nog zomeraankopen hebben gedaan.

Ik zal de aftrap nemen:
Al zo'n 25 jaar ben ik behoorlijk gek van amazones maar heb er nog nooit een gehad. Ik heb wel eens gepast op een 'tamme' import Müller. Deze vogels schreeuwde oorverdovend. In de vakantie zie ik Marktplaats vol staan met mensen die hun vogels wegdoen...dus ik heb toen maar besloten de knoop door te hakken en een papegaai aan te schaffen.

In eerste instantie kon ik een grijze roodstaart van iemand over nemen voor een goed tehuis. Na wat navraag gedaan te hebben op Facebook ben ik tot de conclusie gekomen dat deze vogel gezien de stofproductie niet goed bij ons tot zijn recht zou komen.

Vervolgens heb ik op Facebook in de amazone-groep gevraagd naar mensen met ervaringen van amazones in de huiskamer. Iemand tipte mij over de eigenschappen van Wijnborstamazones. Een prachtige vogels niet bekend staat als de ergste herrieschoppers onder de amazones. Eigenlijk was ik in 3 minuten verkocht. (let op: het gaat dus niet om een impulsaankoop).

Er zaten nog twee vogels (poppen) waarvan ik er één zou aanschaffen. Eigenlijk had ik niet veel tijd nodig om te besluiten ze toch maar alle twee te kopen. Papegaaien horen naar mijn mening niet alleen te zitten.

De vogels ga ik binnenkort ophalen. Ik laat nu een kooi op maat maken.

edit : titel aangepast op verzoek poster


Dit bericht is door moderator agabird aangepast

anouk04
Website Member
Posts :67

Website Member
2016-07-29 - 19:12:11

hallo rick,

super leuk dat je 2 jonge wijnborst amazone's wil kopen,maar ze kunnen toch wel aardig wat geluid produceren.je zou frenhen even een berichtje kunnen sturen kwa geluid,want hij heeft er ervaring mee.eigelijk kunnen alle amazone's behoorlijk wat van zich laten horen.vind het wel super goed van jou dat je er wel gelijk 2 wil nemen want inderdaad 1 houden is best zielig(vind ik)persoonlijk zou ik me toch even verder verdiepen in wat andere soorten.ik wens jou veel succes.mvgt


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-29 - 19:24:47

Dank je Anouk!

Uiteraard heb ik me de de afgelopen tijd verdiept in de soorten. Het is al 25 jaar mijn droomvogel. Toen ik een jaar of 12 was zag ik er een amazone in de dierenwinkel zitten en toen is de vogelgekte begonnen.

Van te voren heb ik eindeloos ingelezen en navraag gedaan. Ook heb ik op amazones gepast. Van het geluid ben ik op de hoogte.

Ik pas ook wel eens op ara's, edelpapegaaien en Mülleramazones.

Beter voorbereiden kan denk ik niet. Desondanks blijft het best spannend. Ik heb nog nooit zulke grote vogels in eigendom gehad.


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2016-07-29 - 19:42:44

Een amazone die tijdelijk ergens verblijft maakt vaak niet zoveel herrie. Net op het moment ze gewend raken gaan ze naar huis laugh :D

Grapje..

Heel veel plezier met je amazones, ze zijn heel mooi happy :)


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-29 - 20:24:05

Het klopt wel Antonia. Na 3 maanden komen ze los! happy :)


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2016-07-29 - 21:20:14

Haahaahaa :P


frehen
Website Member
Posts :169

Website Member
2016-07-30 - 13:16:48

Hoi rik zou je niet beter voor een ander amazone soort gaan wijnborsten staan op de lijst van beschermde diersoorten.Het geluid van een wijnborst is best wel heftig ze maken bij mij het meeste geluid.Heb zelf 3 soorten amazones en de geelvleugel blauw voorhoofd amazone maken het minste geluid.Ik vind zelf dat je met wijnborsten moet fokken om de soort te behouden.Dus even een voliere bouwen en klaar is rik hahahah.Je kan geluk hebben met het geluid het kan per koppel verschillen maar je kan nioet eerst een koppel proberen en dan weer een ander koppel nemen.Zou het geluid niet onderschatten en ze kunnen wel wat zenuwachtig overkomen.groetjes freek en laat weten wat je verdere stappen zijn.Als je wil mag je wel een keer langskomen.


P.Rooth
Website Member
Posts :2793

Website Member
2016-07-30 - 13:45:57

Dat was mijn gedachte ook Freek , amazones 2 poppen nog wel aanschaffen en ook nog die op de lijst BUD staan terwijl er een tekort aan poppen schijnt te zijn zou het rechtvaardigen om nog 2 mannen aan te schaffen en die eerst tezamen in grote voliere te plaatsen en vervolgens na formeren stellen die appart te houden . Dat lijkt mij het meest voor de hand te liggen . En geen ondoordachte aankopen te doen .


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-30 - 22:39:33

Jullie hebben hebben gelijk hoor!

In eerste instantie was ik van plan op één pop te kopen voor in de huiskamer. Er werden er twee aangeboden. Persoonlijk vind ik het beter om vogels nooit alleen te houden.

En ik wil jullie gerust stellen. Plan B ligt ook klaar. Ter zijner tijd zou ik eventueel een pop om kunnen ruilen voor een man en ze kunnen inzetten voor de kweek. Mijn gedachte was dat als ze met z'n tweeën zitten zitten ze gesocialiseerd blijven. Een vogel alleen in de huiskamer er daar later een man aan koppelen is bij mij meestal moeizaam verlopen.

Ik ben blij met jullie reacties! Gewoon eerlijk tegen elkaar zijn heb je het meeste aan.

Hopelijk heb ik jullie wat gerust gesteld happy :)


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2016-07-30 - 23:03:24

Het is toch juist sneu ze eerst samen te laten opgroeien en wanneer het jou uitkomt ze weer van elkaar te scheiden...

Dan kan je beter nu op zoek gaan naar een onverwant mannetje, als je het toch al van plan bent...


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-30 - 23:21:30

Ik weet dat de vogels die ik ga halen niet zenuwachtig zijn en door omstandigheden vertrouwd zijn met mensen. Ze zijn half 'tam' zeg maar. Het zijn mijn eerste grote vogels ooit dus dat ze rustig zijn stelt mij gerust.

Bovendien vind ik een losse pop laten zitten erg lastig als de mogelijkheid zich aanbiedt om er twee mee te nemen.

Ik schrijf dit ook op Vogelarena om eens van gedachten te wisselen. Ik sta open voor kritiek. Als jullie maar wel weten dat het absoluut geen ondoordachte aankoop of een impulsaankoop is. Ik heb er heel goed en al heel lang over nagedacht.

Ik heb lang niets meer van mij laten horen op Vogelarena en vond het goed om een speciale aankoop eens in de groep te gooien. Goed om eens te horen hoe kwekers er tegen aan kijken.

Kritiek is altijd goed!

Bedankt voor je suggestie Antonia!


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-30 - 23:30:59

http://www.vogelarena.com/voliere/voliere_1000001059.html

Bovenstaande link is naar 'mijnvoliere'. Aan een man die vroeger alleen zat in de huiskamer heb ik een pop gekoppeld. Dat is een heel moeilijk proces geweest. Met deze vogels heb ik een hele speciale band. Het is heel apart om je oude 'huiskamervogel' met jongen te zien. Een wens die uitgekomen is.


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2016-07-31 - 11:40:04

Ik heb op jouw voliere gekeken, krijg daar toch wat vragen bij.
Er staat een foto van een "buitenvoliere", maar waar komt het licht dan op de vogels ? Ik zie 2 dichte zijkanten en een dicht dak wink ;)
Het binnenhok is erg klein, zeker hoe het blok er ook nog eens in hangt. Als het koud is zullen ze daar ook overdag hele dagen in vertoeven, dan hebben ze niet veel bewegingsruimte...
Het is jouw keuze, maar als vogels hebben leuk is, moet je toch verder kijken dan het alleen leuk vinden ze te hebben ?
Zelfs mijn huiskamervogels hebben meer ruimte als ze in hun kooi moeten blijven. De kleinere per 2 een meter bij een meter en de grotere 2 meter bij een meter, en dan zijn ze er dagelijks uit vrij op de boom of op stap.
Mijn buitenvoliere is 9 m2..


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-31 - 12:19:39

Hoi Antonia,

Mijn vogels zitten altijd buiten. Ook als het koud is of als het regent. Alleen 's nachts gaan ze naar binnen. Als het popje broed dan zit alleen de man buiten. Naar mate de jongen groter worden zie ik de pop ook steeds meer buiten zitten.

Ik heb net even een paar foto's bijgeplaatst van de buitenvolière om een beter beeld te geven. Deze heb ik net genomen.

Ze genieten van de zon en ze genieten van de regen. Het dak van de volière is van lichtdoorlatend polycarbonaat. Eén stok zit dicht bij het gaas zodat ze kunnen genieten van de regen als ze dat willen.

De trespa platen aan de achterkant en de zijkant zijn er om de vogels privacy te geven en binnen te beschermen van inwaaien van wind. Ik heb gekozen voor de kleur 'groen' omdat dit rustgevend is voor de vogels.

Het is niet perfect, dat weet ik. Toch heb ik wel de beste intenties en wil ik dat mijn vogels het goed hebben.

Hopelijk geven de toegevoegde foto's een wat beter beeld.


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-07-31 - 12:45:58

Hoi Antonia,

Ik heb net ook nog nog even een foto genomen van het 'binnenverblijf' vanuit een andere invalshoek.

Uiteraard kwam de oude huiskamervogel even een kijkje nemen. Op deze manier kun je het een beetje meer in verhouding zien.

Nogmaals, mijn vogels zitten erg weinig binnen. Alleen 's nachts.

Ik heb de de beste intenties met mijn vogels en heb geen vogels omdat ik ze nu éénmaal wil hebben. Verder bespaar ik niet op voer of huisvesting.

Nogmaals, kritiek is altijd goed en ik hoor graag hoe ik het beter kan doen. Wel wil ik benadrukken dat ik in ieder geval mijn uiterste best doe doe om op een verantwoorde wijze vogels te houden.

http://www.vogelarena.com/voliere/voliere_1000001059.html


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2016-08-01 - 21:38:37

Beste allemaal,

Inmiddels ben ik bij de vogels gaan kijken en ben er stil van. Het zijn geweldige vogels!

Uiteraard ben ik van plan deze soort in stand te houden en wil er in de toekomst mee kweken.

Een vraag: de citespapieren zitten erbij. Moet ik zelf een overdrachtsverklaring opstellen of kan ik hier ergens een standaard format voor vinden.



Pagina : 1 2 3 4 5 6
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 189 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede