Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Bonte boeren en kakariki's samen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


mreyder
Website Member
Posts :608

Website Member
2006-01-06 - 11:19:27 send message to mreyder

Het waarom ontgaat me even. Waarom zou je de Bonte Boeren laten kweken in een ruimte en ze na de kweek met meerere koppels in een andere ruimte huisvesten? Het zijn vogels die veel sterker reageren op verhokken dan bv Kanaries en grasparkieten, die inderdaad meestal op die manier gehouden worden. Als ej de kooi waarin je ze nu houdt niet ruim genoeg vind en je bent al een voliere voor ze aan het bouwen, laat dan dat koppel alleen in die voliere! Als ze jongen geven kun je de jongen behoorlijk lang bij de ouders laten en in die tijd kun je dus genieten van een hele familie Bonte Boer in je vlucht. Na verloop van tijd haal je de jongen eraf en kunnen de ouders zich in alle rust voorbereiden op een volgende ronde (denk er bij het huisvesten in een buitenvlucht wel aan, dat Bonte Boeren broeden in ons winterseizoen! Als je ze dus onverwarmd wilt houden zou ik ze zeker niet buiten huisvesten: te koud voor jongen (en als je niet bijlicht heb je tevens te weinig lichturen en zul je dus zelfs problemen kunnen krijgen met het broedrijp worden van de vogels). Kortom mijn advies: hou ze lekker als paartje gehuisvest, denk dat je er dan veel meer plezier aan beleeft.


dun grijzeroodstaart
Website Member
Posts :1110

Website Member
2006-01-06 - 11:29:31 send message to dun grijzeroodstaart

en geld dit ook voor grijze roodstaarten ?

ik heb wel koppels buiten , gaat prima , maar ik had vorig jaar eieren rond deze tijd [ toen zaten ze binnen onverwarmd met wel genoeg lichturen , maar nu doen ze niks heb ze wel een maand of 4 geleden naar een andere ruimte gedaan met wel hetzelfde broedblok maar ze komen nu zelfs nog niet in het blok , wel af en toe zo door de opening kijken maar verder niks ..
zou dit echt door de temperatuur komen en lichturen ??
want kwa voeding doe ik nu weer precies hetzelfde ben nu weer een week of 2 bezig met eivoer en kiemvoer etc etc ..

en als je jongen bij je grijze hebt hoelang kunnen ze dan bij de ouders , en heb je geen kans dat de vader de jong wat aan doet , want mijn man is best agressief [ tegenover mij dan ]

gr tim


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2006-01-06 - 12:07:00 send message to Chow

De ruimte is 6 m3. Wel wat groot voor 1 koppel. Ik kan deze ruimte overigens wel opdelen maar vroeg mij af of dit nodig is. Op dit moment zijn 2 koppels agapornissen ook probleemloos aan het nestelen in een ruimte van 4 m3 samen met wat andere vogels. Uiteraard is het uitproberen maar ik dacht dat iemand wellicht dit al eens had geprobeerd.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-01-06 - 12:13:12 send message to johanblok

Een voliere kan nooit te groot zijn, je bedoeld dat je liever meer vogels bij elkaar ziet.

Bijvoorbeeld mijn nana witvoorhoofdamazones zie je echt leven en genieten in een voliere van 6 meter terwijl velen een bak van nauwelijks een meter groot wel voldoende vinden. Ik kan je wel vertellen dat het leven dat zij daarin hebben niet te vergelijken is met de situatie bij mij. Dit geldt zeker ook voor bonte boeren die vaak in een bak gepropt worden waar ze hun vleugels nauwelijks kunnen uitslaan. Leuk dat ze bij jou ook een fatsoenlijke voliere krijgen.

Ik zou het eerder proberen met wat meer vredelievende vogels dan kakariki's, die toch heel fel uit de hoek kunnen komen. Misschien princess wales of valken. Goed observeren is dan wel vereist om tijdig in te kunnen grijpen.


mreyder
Website Member
Posts :608

Website Member
2006-01-06 - 19:30:34 send message to mreyder

Ben het met Johan Blok eens: mijn Jardines zitten in een vlucht van 7,5 meter lang, ook m'n edels, vasa's en div grote Australiers en Aratinga's zitten in zulke vluchten: pas dan kun je echt van je vogels genieten. En laat niemand mij vertellen dat Edels en Jardines niet vaak vliegen!!! Ik ben het niet eens met de stelling: probeer Bonte Boeren eens samen met minder opdringerige cq minder agressieve vogels! Ben bang dat je dat je Princessen oid gaat kosten.
TIM: daar kan het heel goed aan liggen. Mijn Jardines hebben 2 jaar geleden voor het eerst eieren gehad en een jong groot gebracht: ik had ze toen al 14 jaar en het was een goed klikkend koppel. Ze waren toen vroeger dan het eigenlijke broedseizoen en het was nog vrij warm. Verleden jaar weer helemaal niets! Natuurlijk kan ik ze binnen huisvesten, waar ze verwarmd en bijgelicht zitten. Ben er van overtuigd, dat ik er dan meteen weer jongen bij krijg (zodra het voor hun broedseizoen is natuurlijk). Maar ik wil ze niet in een kooi huisvesten. Had ook 2 koppel Kaapsen binnen zitten (mee gekweekt!!), maar heb ze verkocht aan iemand die ze in een buitenvlucht met verwarmd (en bijgelicht) nachthok kon huisvesten. Puur omdat ik het waardeloos vond dat de vogels in een te kleine kooi zaten. Let wel: hun kooien waren groter dan de zgn Grijze Roodstaartbroedkooien die je vaak ziet! Maar ik vond het nog te klein. Deed me echt pijn om ze weg te doen, maar de vogels hebben nu een beter leven, daarvan ben ik overtuigd. Ik kon ze niet buiten huisvesten, geen ruimte. En uiteindelijk moet je dan kiezen voor het welzijn van de vogels, vind ik.



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 143 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede