Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Waarom eigenbelang en risico's dan veiligheid? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5
<<< vorige


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-10-30 - 11:31:14 send message to natasja

er word wel gezegt dat alles onzin is omdat er immers in nederland nog geen uitbraak is maar de maatregelen zijn er juist voor bedoeld om te zorgen dat er geen uitbraak komt.


paccie
Oud Lid
Posts :565

Oud Lid
2005-10-30 - 12:48:59 send message to paccie

tuurlijk je kan ook overdrijven


gouldamadine
Website Member
Posts :262

Website Member
2005-10-30 - 14:14:19 send message to gouldamadine

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

zo staat het op de site van de nbvv http://nbvv.nl

zondag, 30 oktober 2005

Van de kant van de bond doen wij ons best u zo goed mogelijk te informeren.
Dat valt niet mee als de berichtgeving van het ministerie ons op vrijdagavond bereikt.
Ter aanvulling op het laatste nieuws van 29 oktober 2005 het volgende.

Het belangrijkste deel uit onze vorige nieuwsbrief was:
“Voor de vogeltentoonstellingen zonder kwartels/Europese kwartels en vleesduiven (Columbia livia) behoeft geen aanvraag ingediend te worden.”

Daar is niets in veranderd; deze regel geldt dus ook voor de risicogebieden.

Omdat wij daar ook steeds meer vragen over krijgen:
DE VOORBEREDINGEN VOOR DE DISTRICTSTENTOONSTELLINGEN, DE BONDSSHOW IN APELDOORN VOGEL 2006 EN ZUTPHEN GAAN GEWOON DOOR !!U KUNT NOG INSCHRIJVEN.

Inmiddels krijgen wij regelmatig de vraag wat zijn columbia livia.
De columbia livia is in het Nederlands de Rotsduif; in het uitgebreide vraagprogramma vindt u deze duif onder 791.406


--------------------------------------------------------------------------------

29 oktober 2005

NIEUWE MAATREGEL HEEFT NOG WEINIG INVLOED OP ONZE TENTOONSTELLINGEN (lees vooral cursieve tekst)

Voor maandag 31 oktober is er een nieuwe regeling van kracht. De maatregelen rond jacht met lokvogels en evenementen zijn hierin aangescherpt. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft eerder kaarten gepubliceerd met hierop die delen van Nederland waar vanaf maandag 24 oktober de afschermplicht voor (hobby)pluimvee van kracht is. Hierna leest u de maatregelen en een advies.

Verdere maatregelen tegen dreiging vogelgriep
28 oktober 2005 - De jacht met gebruik van lokeenden en eendenkooien is met ingang van maandag 31 oktober verboden. Houders van pluimvee moeten ervoor zorgen dat het pluimvee geen water krijgt dat afkomstig is van oppervlaktewater waar in het wild levende vogels toegang toe hebben. Deze maatregelen hebben alleen betrekking op de zogenoemde hoogrisico-gebieden. Dat zijn die delen van Nederland die liggen in een straal van één kilometer van een foerageer- of watergebied van trekvogels. Aanleiding voor de maatregelen is de dreiging van vogelgriep in Nederland.

Daarnaast moet vanaf maandag een vergunning worden aangevraagd voor het houden van vogeltentoonstellingen, keuringen en wedvluchten.

Lokvogels mogen wel worden gebruikt voor het vangen van wilde vogels voor het monitoringsprogramma. Kooikers die aan dit programma meewerken mogen de eendenkooi wel gebruiken.

Markten waar pluimvee, loopvogels en postduiven worden verhandeld zijn in Nederland al niet toegestaan. Tentoonstellingen, shows, wedvluchten en dergelijke met (sier)pluimvee, loopvogels of postduiven zijn vanaf maandag in beginsel verboden.
De organisatoren kunnen een ontheffing aanvragen bij de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Dit moet tenminste acht dagen van tevoren gebeuren. Alleen melden is niet meer voldoende. De VWA beoordeelt elke aanvraag aan de hand van een risico-analyse.

De maatregel voor het oppervlaktewater heeft tot doel te voorkomen dat het afgeschermde pluimvee via het drinkwater alsnog besmet wordt met het vogelgriepvirus.

De maatregelen zijn de Nederlandse uitwerking van besluiten die eerder deze week door de veterinaire experts van de Europese Unie in Brussel zijn genomen.

Voor welk pluimvee gelden de regels?
De regels gelden voor:
hoenderachtigen (Galliformes): kippen, kalkoenen, kwartels, parelhoenders, patrijzen, pauwen, grootpoothoenders en hokko's eenden, ganzen en zwanen (Anatidae) voor consumptie gehouden duiven (vleesduiven, Columba livia).

De regels gelden niet voor:


fazanten
Hobbypluimvee dat gehouden wordt binnen de bebouwde kom
pluimvee gehouden in dierentuinen
siervogels
loopvogels: emoes, nadoes, struisvogels
hoatzin.
Bron: www.minlnv.nl

Aanvullende informatie voor de organisaties van vogeltentoonstellingen, vogelshow en markten.

Het ministerie LNV geeft eerst aan dat een vergunning aangevraagd dient te worden voor o.a. het houden van tentoonstellingen en shows. Hierbij gaat men er van uit dat op die tentoonstellingen en shows pluimvee aanwezig is. De omschrijving van pluimvee (zie dus Voor welk pluimvee gelden de regels?) geeft aan dat dit niet geldt voor tentoonstellingen en shows met siervogels. Let wel: kwartels (en dus ook de Europese kwartels) en vleesduiven (Columbia livia) vallen wel onder de regeling: wilt u deze soorten op de tentoonstelling toelaten, dan dient hiervoor een vergunning aangevraagd te worden.

Met andere woorden: voor de vogeltentoonstellingen zonder kwartels/Europese kwartels en vleesduiven (Columbia livia) behoeft geen aanvraag ingediend te worden.

Het advies aan organisatoren luidt: bij het onbelemmerd kunnen uitvoeren van de geplande vogeltentoonstelling/vogelshow dient u er voor te zorgen dat de hierboven genoemde vogels van deelname uitgesloten dienen te worden. Gelieve de inzenders tijdig te berichten dat deze soorten niet toegelaten mogen worden op de tentoonstelling/show. De algemeen door vogelliefhebbers gehouden sierduiven behoren tot niet de soort “voor consumptie gehouden vleesduiven” en vallen dus niet onder de beperking waarvoor een aanvraag ingediend moet worden.

Deze regels gelden zolang als de beperkende maatregel van het ministerie LNV van kracht is.

Wilt u toch een vogeltentoonstelling/vogelshow en een vogelmarkt houden met pluimvee waar de beperkende regels voor gelden (zie eerder Voor welk pluimvee gelden de regels?), dan dient acht dagen van te voren een ontheffing aangevraagd te worden bij de Voedsel- en Warenautoriteit, de VWA.






Pagina : 1 2 3 4 5
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 159 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede