Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Keurmerk kromsnavels Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



djenco
Oud Lid
Posts :383

Oud Lid
2006-10-28 - 19:54:30 send message to djenco

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Goed initiatief!

quote
· Elk kuiken dient minimaal getest te worden op PBFD en is op eigen verantwoording en risico te testen op andere zaken via bloed, verenstof en veren. Het origineel van deze test dient bij de verkoop van het kuiken aan de nieuwe eigenaar te worden overhandigd.


Betekend dat, dat iemand die bijv. valkparkieten of agapornissen kweekt dat ook moet? Ik vind dergelijke tests zeer nuttig, alleen vraag ik me af hoevaak dergelijke vogels nu getest worden.... En hoeveel kwekers van deze soorten dan lid gaan worden.....

Voor de rest, succes ermee!!

Groet'n,
Dirk Jan


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-10-28 - 20:44:10 send message to Hawkeye_NL

Ik denk dat het keurmerk in eerste instantie in het leven geroepen is voor de kwekers van papegaaien, ara's en kaketoes. Wellicht behoren hier ook de grotere parkieten kwekers bij?


Papegaaienhulp
Website Member
Posts :63

Website Member
2006-10-28 - 23:45:37 send message to Papegaaienhulp

Ik heb ook nog wel wat punten en vragen maar eerst maar eens voldoende deelnemers bij elkaar krijgen en dan kunnen we vast democratisch een invulling geven aan de voorwaarden.

Een zwarte lijst met slechte kwekers en handelaren zal nooit mogelijk zijn dus de hoogste tijd om de goede kwekers wel op een lijst te zetten, daar zijn er tenslotte ook genoeg van.
Ik ken er wel een paar die ik zal vragen.
Wie meldt zich aan.


Gert Jan
Website Member
Posts :191

Website Member
2006-10-28 - 23:46:03 send message to Gert Jan

Het lijkt me een goed initiatief en ik zal er zeker over denken om mee te doen. Ik heb echter nog wel een groot vraagteken! In navolging op de reaktie van Hawkey nl;

quote;
"Ik denk dat het keurmerk in eerste instantie in het leven geroepen is voor de kwekers van papegaaien, ara's en kaketoes. Wellicht behoren hier ook de grotere parkieten kwekers bij?" unquote.

Betekend dit dan ook dat je altijd al je kromsnavels(,zoals idd bijvoorbeeld je grasparkieten, valken en rosella's) moet laten testen, indien je je aansluit bij de KKP? Of is dit naar eiegen invulling en alleen een verplichting bij je kaketoe's en papegaaien??

Het wordt anders nogal een kostbare geschiedenis om hieraan deel te nemen als je maar een klein aantal grotere soorten hebt en veel kleine (lees goedkopere) soorten.


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-10-29 - 07:47:19 send message to bert1974

op zich vind ik dit wel een goed initiatief.
ik denk alleen dat de regels met ziekte testen nog iets moeten worden aangepast.
ik vind zelf dat de koper dit beter kan laten doen.
dan heeft deze persoon zelf de controle over de vogel.
ik hecht namelijk geen waarde aan dit soort papieren als deze worden aangeboden door de verkoper.ik bedoel dit niet negatief.
ik zie dit soort testen als een moment opname op het moment van testen kan alles goed zijn maar ze kunnen een dag later wel besmet worden door een of andere ziekte.
helemaal als dit bij een lopende band verkoper is.
dus als je op zeker wil spelen dan zal je als koper toch zelf ook nog een keer moeten laten testen.
als deze regel dus zou worden aangepast dan zou ik wel lid willen worden van dit initiatief.

groeten bert


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2006-10-29 - 09:10:45 send message to Dennis Fr.

ik ben het helemaal met bert eens en daarintegen.de meeste mensen willen de vogels al bijna voor niks hebben dus met deze extra kosten waardoor de prijs toch zal stijgen word het vaak nog moeilijker om te verkopen. Ikzelf maak altijd de afspraak met de mensen als je ze wil laten testen doe dat dan mocht het niet goed wezen betaal ik je het terug.wel binnen 2 weken ga natuurlijk niet een maand of langer wachten dat ze terugkomenvan hey hij is toch ziek.
gelukkig heb ik dit nog niet meegemaakt.


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2006-10-29 - 12:00:38 send message to Wickingh

Hallo,

aller1st bedankt voor het meedenken.
Hoe we het gaan invullen met de kleinere (lees goedkopere ) gaan we nog eens over brainstormen.
Ik denk dat we voor alle partijen wel tot een goede oplossing kunnen komen.
Het klopt ook dat testen op PBFD een moment opname is, maar juist door dit te doen, trek je wel de serieuse kopers. Ik denk dat dit je alleen maar sterker maakt. Zelf hanteer ik deze richtlijnen al dit hele jaar en ik merk dat serieuse kopers dit zeer waarderen en heb dan ook geen enkel probleem om mijn vogels te verkopen.
In mijn ideale wereld zet je alleen de verkeerde figuren ,die het niet zo nauw nemen met de belangen van zowel vogels als kopers, buitenspel.
Ik weet dit is niet van vandaag op morgen gerealiseerd, maar ergens moet je een begin maken.
Hoe meer mensen zich aanmelden des te sneller kan je veranderingen doorvoeren. Iedereen is welkom om mee te praten.
Mensen zijn vreemde wezens, als ik een vogel verkoop nav de richtlijnen vinden ze het geweldig en is het geld absoluut geen belemmering. Zodra je dit aan de koper zelf overlaat zeggen hele volksstammen nou hij is wel betrouwbaar dus we hoeven niet die extra kosten te maken. Ergo we zijn weer terug bij af.
Het is ook niet verboden om (ik juig het zelfs toe) als een Keurmerk kweker ook op papegaaienziekte en polyoma wil testen.
Zeker nu de import dicht zit komen er relatief minder gevallen voor van papegaaienziekte, dus de huidige importstop zouden we tot ons voordeel kunnen gebruiken om ziektes uit te bannen.
Polyoma hebben we niet opgenomen omdat in de meeste gevallen de getroffen kuikens het sowieso niet redden.Het moeilijkste is nog KDS, aangezien hiervoor nog geen testen bestaan.

Ook zou ik graag zien dat dierenartsen meewerken om het 1 en ander betaalbaar te houden, maar de dames en heren zijn erg moeilijk op 1 lijn te krijgen. Mocht de KKP een succes worden , wordt het niet alleen een sterke partner in besprekingen met oa deze artsen maar kunnen we ook met de overheden serieus om de tafel gaan zitten, als het gaat over de toekomst van onze hobby. Want houd er rekening mee, dat als wij zelf geen maatregelen nemen er een moment komt dat men van hogerhand in gaat grijpen en wat dat voor onze hobby gaat betekenen hoef ik jullie niet uit te leggen.

Ieder lid krijgt de gelegenheid om met zijn/haar vogels te adverteren er worden geen bestuurleden voorgetrokken. Maar idd zijn de bestuursleden wel kwekers die hun vogels ook willen verkopen.

Ook willen we een onafhankelijke klachtencommissie in het leven roepen.
Daarbij denken we aan iemand die weet hoe de wet in elkaar steekt, iemand die veel weet over gezondheids zaken(vogelarts) en een kweker. Maar ook hierover zal nog gepraat moeten .

mvg Frank

Ps Jani opbouwende kritiek is van iedereen welkom dus ook van jou .


adriaanbaan
Website Member
Posts :154

Website Member
2006-10-29 - 12:51:22 send message to adriaanbaan

Als je van alles registreerd, welke wekers wat hebben, wat ze kweken en in welke hoeveelheden, dat weet ik nog wel iemand die interesse heeft in deze gegevens.
De meneer van de belastingdienst.shocked 8Oshocked 8O

Het lijkt mij heel zinvol om van te voren eens goed uit te zoeken welke gevolgen dit kan hebben.


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2006-10-29 - 13:43:06 send message to Daniel

ten eerste waarom zou de belastingdienst niet mogen weten welke vogels ik heb? Ik denk dat niemand van ons iets te verbergen heeft, plus dat bij vogels meestal meer kosten dan ze opbrengen dus is het niet eens interessant voor ze?


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2006-10-29 - 13:49:21 send message to Wickingh

Hai,

zolang het om hobbykweken gaat, is hier geen prioriteit bij de fiscus.
Echter zodra de overheid zich actief gaat bemoeien met dieren (lees de diverse verkiezingsprogramma's er maar eens op na, dus houdt er rekening mee dat dit gaat gebeuren), zal dit 1 van de handvatten zijn om de kwekers aan te pakken. Kunnen wij de overheid echter zelf als kwekers overtuigen van onze goede bedoelingen dan ben je van te voren ingedekt.
Tja en je leeft in een land met regelgeving , ook belastingsregels, maar zijn we hobbiesten of profs?
Je kan nu achterover leunen en wachten tot je wordt aangepakt of je kan nu aktie ondernemen.
Ook gaan we voor jou niet bijhouden wat je verkoopt of hoeveel jij van bepaalde soorten aan aantallen hebt. Die administratie is voor jezelf.

mvg Frank


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2006-10-29 - 14:07:46 send message to Hawkeye_NL

Wie heeft het gehad over registratie van al je dieren?


Papegaaienhulp
Website Member
Posts :63

Website Member
2006-10-31 - 11:17:08 send message to Papegaaienhulp

Ik sluit me wat betreft ziektecontrole volledig aan bij Bert maar ik denk dat we hier later wel uitkomen.
Adriaan ik denk dat je gelijk hebt dat de belastingdienst voor veel kwekers reden zal zijn om niet mee te doen maar dit is onterecht.
Voor handelaren zou dit meer gelden dan voor kwekers want er zijn er niet veel die geld overhouden aan deze hobby (als er niet ook gehandeld wordt naast de kweek) en degene die er wel aan verdienen zijn bij de belastingdienst allang bekend. Daar zorgt een bekende Nederlandse handelaar wel voor.


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2006-11-04 - 00:31:44 send message to Wickingh

Hai Michel,

ik ben blij dat we je kunnen verwelkomen,ik hoop dat er nog veel goede kwekers zullen volgen,

mvg Frank


Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2006-11-11 - 02:36:41 send message to Wickingh

Hallo,

als er meer kwekers zijn die zich hier in kunnen vinden, mail me op frank.eindhoven@hetnet.nl ,

mvg Frank


mreyder
Website Member
Posts :608

Website Member
2006-11-13 - 08:49:51 send message to mreyder

Ik wil niet de negatieveling uithangen, maar ik ben erg sceptisch. Testen is een momentopname! Kan me herinneren, dat een aantal jaren geleden er zoiets bestond als Werkgroep Besmettelijke Vogelziekten, die ook teste op Papagaaieziekte. Kwam je in meppel op de vogelmarkt en zag je nogal wat kwekers vogels aanbieden en vol trots hadden ze de oorkonde naast de vogelkisten gelegd: oorkonde van de Werkgroep waarop stond dat ze Papagaaieziektevrije kweker waren. Sommige van die oorkonden waren al maanden oud en waren al weet hoeveel vogelmarkten getoond aan het publiek. Dat je op zo'n markt heel makkelijk papagaaieziekte oploopt (vooral als je vogels meeneemt en ze niet verkoopt, dus weer meeneemt naar huis) en zo'n status dus waardeloos is, realiseerden ze zich schijnbaar niet. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het initiatief lovend, maar twijfel sterk aan de haalbaarheid! Als ik een vogel aankoop die is getest en een negatieve PDFBstatus heeft en die vogel raakt bij mij besmet met PDFB en ik biedt die vogel (met PDFBvrije status) weer te koop aan, is die status dus volkomen waardeloos. Denk dat het in een aantal gevallen dus een wassen neus is. Wil je zeker wten dat een vogel bep ziektes niet heeft moet je 'm als koper seperaat huisvesten, laten testen en dan pas weet je het zeker. Die testuitslagen kunnen echter voor een nieuwe koper nergens zekerheid voor bieden, je weet immers niet welke ziektes er in de collectie voorkomen.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 515 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede