Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Hobbyvogelen filosofie Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Hobbyvogelen filosofie
steynkorse
Website Member
Posts :156

Website Member
2007-01-25 - 17:59:56 send message to steynkorse

Goedendag,

Ik heb wat tijd over op het moment en zat vandaag een beetje te filosoferen over het feit dat vogels houden met de jaren nog steeds leuk is. Ik zelf ben er al een tijd mee bezig en het blijft gewoon leuk, ondanks dat ik het soms druk heb met andere dingen, komt de de hobby vogels toch altijd weer boven drijven.

Deze gedachte kwam naar aanleiding van 4 jonge taranta's die afgelopen week uitgekomen zijn. Het betreft hier twee koppels die naast elkaar gehuisvest zitten. Uit het feit dat de eieren nagenoeg op hetzelfde moment gelegd zijn en dat tevens de jongen nagenoeg tegelijk uitgekomen zijn ga ik er toch vanuit dat een voor ons haast onbegrijpelijke communicatie tussen de beesten moet plaatsvinden. Een communicatie waar wij nooit de volle weet van zullen hebben. Baltsgedrag kunnen ze horen van elkaar, maar zouden ze ook kunnen afspreken om tegelijk te broeden. Bizarre dingen soms zelfs, waar ik geen verklaring voor heb.

Ik heb voor mezelf een conclussie kunnen trekken, dit komt misschien omdat ik mijzelf ook wel met verschillende soorten vogels bezig houd. Ik zelf ben bezig met het kweken van parkieten en dwergpapegaaien, maar ook ben ik intensief bezig met roofvogels en alles wat daarbij komt kijken. Heel uiteenlopend.

Echter mijn conclussie uiteindelijk op de vraag waarom vogels leuk blijven en het niet gaat vervelen, is de diversiteit in gedrag en je weet nooit wat er precies gaat gebeuren. Het resultaat van kwekers is allemaal 1 of meerdere jongen op stok krijgen. De een doet het zo de ander weer anders, wat telt in dit geval is het resultaat en ik vind de diversiteit en verscheidenheid waarin naar het resultaat gestreefd wordt ongelofelijk en denk dat het daarom ook leuk blijft, iedere keer en elk jaar weer.

Tevens is het een feit dat dingen nooit 2 keer hetzelfde gaan en dat iedere kweker of houder altijd weer een eigen manier heeft van dingen aanpakken, voeren of verzorgen.

In het kort blijft het dus leuk omdat de vogels zoveel facetten bezitten, die men in een leven nog niet kan bestuderen dat het altijd interesant blijft om er mee bezig te blijven, er naar te kijken, gedrag te observeren. op iedere handeling die wij als individu maken kunnen onze vogels weer anders reageren.

Zelf denk ik dat vogels niet slimmer zijn als we al denken, maar wel ingewikkelder. Het leren begrijpen is een proces, een gevoel en dat is dan ook precies wat onze hobby zo mooi maakt!

Groeten steyn


Pionara.nl
Website Member
Posts :309

Website Member
2007-01-25 - 20:33:26 send message to Pionara.nl

Mee eens Steyn.
Het blijft voor mij ook nog steeds leuk om jonge agapornisjes te kweken. Voor het geld hoef je het niet te doen, het is gewoon leuk.
Nog iets om over te filsoferen.
Waarom slachten diverse soorten agapornissen mekaar soms af maar brengen nu via koekoeksbroed wel elkaars jongen groot.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 214 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede