Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Camera in de tuin Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Camera in de tuin
sabine107
Website Member
Posts :91

Website Member
2008-11-20 - 10:32:11 send message to sabine107

hallo allemaal,

Aangezien mijn hobby steeds meer aan het uitbreiden is, naar duurdere soorten, wil ik graag een camera in mijn tuin gaan neerhangen.
Dit ook omdat we een koi karper hebben.

Hetgeen wat ik belangrijk vind is dat hij opneemt zodra er beweging is in de achtertuin.

Ik zit er aan te denken om er dan ook een lamp aan te hangen die op beweging gaat.
Ons budget is niet al te groot.

Nu heb ik ook gehoord dat je eigenlijk niet mag filmen en dat het later niet gebruikt kan worden door de politie? Is dit waar?

Wie heeft hier ervaring mee, kosten, webesites?

Alvast bedankt voor jullie reacties.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2008-11-20 - 12:09:56 send message to ParkietenPeter

Je mag de openbare weg niet zomaar filmen, maar je eigen tuin staat jou vrij. Zeker als je eventueel een sticker/bordje hangt dat er videobewaking is.

Ik zou alleen niet kiezen voor een draaloos systeem omdat deze nogal storingsgevoelig blijken te zijn.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-11-20 - 13:58:35 send message to Tens

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

Je mag niemand zonder waarschuwing vastleggen als blijkt dat die persoon het hoofdonderwerp vormt van de vastlegging.

Voorbeeld 1 op basis van wet op vrijheid pers:
je mag een enkel naakt minderjarig persoon op het strand niet filmen als deze gecentreerd en ingezoomd in het beeld staat als duidelijk onderwerp van de opname ivm de wet op kinderporno, maar je mag wel zonder toestemming een opnbare gelegenheid´s strand filmen met dezelfde nudist van minderjarige leeftijd als het onderwerp overduidelijk het strand betreft en niet de nudist.

Voorbeeld 2 op basis wet op privacy:
je mag een ingezoomde foto maken van een argeloze voorbijganger zonder zijn of haar medeweten wanneer deze mogelijk gebruikt kan worden ten nadele van deze persoon.

Cameratoezicht mag dus niet zomaar in het openbaar maar ook op eigen terein kan het problemen geven. Het grootste pobleem is toch wel het kostenplaatje van een camerasysteem dat 24 uur per dag werkt of in de gaten gehouden moet worden. De prijs van een camera en verlichting valt wel mee en ook een bewegingssensor is goedkoop verkrijgbaar als je ietwat technisch bent maar het opslagmedium is daarentegen een ander verhaal.
Een alternatief is een nepcamera die beweegt op batterijen of electra, zoals deze in winkels gebruikt wordt.

Je hoeft overigens bij de meeste camera´s geen extra verlichting te gebruiken.
Zelfs een gemiddelde webcam voor de PC kan tegenwoordig de opname meestal voldoende verlichten om een opname buiten voldoende helder te krijgen.

Bewegende nep-, of echte camera:
beide methodes zullen een mens of dier waarschijnlijk toch wel afschrikken en afschrikmethodes zijn er genoeg. Je hebt automtische sprinklers of speakers op beweging-, warmte-, of geluid, rollende schuttingdelen voo bovenin de schutting (tegen opklimmen van katten en mensen, ook makkelijk zelf te maken), prikkeldraad, nachtnetten en bedrading tegen bijvoorbeeld reigers enzovoorts.

Let wel goed op dat een alarmsysteem geen overlast kan veroorzaken als er bijvoorbeeld een kind laat thuis komt of een kat in de tuin loopt en zorg alleen voor tuinverlichting wanneer iemand ook daadwerkelijk bij tijd en wijlen hier in kan kijken.

Hoeveel mensen ik al niet hoor over hoe hun schuur is leeg gehaald (nb voor kratten bier of fietsen) of over hoe hun auto ´s nachts is opengebroken omdat de daders zo´n lekker lichtje bij het werk hadden..
Als iedereen slaapt of al u te werk bent dan is verlichting voor dieven zeer voordelig. Een zaklantaarn valt in het donker immers veel meer op en mensen reageren niet op het aan gaan van buitenverlichting. Zo worden inbraken nogal eens gedaan bij mensen die hun auto vlak voor de voordeur zetten en steeds vaker overdag.
Lichtje bij het werk, verdekt opgesteld, en geen haar die ernaar kraait als iemand aan de voordeur morrelt of naar buiten loopt met een computer.

Zorg er in ieder geval voor dat het in úw tuin komen moeilijker is dan bij de buren. Voor mens en dier, want reigers vissen ook zo uw dieren weg. (als u op vakantie gaat even een briefje op de voordeur met ´de buren zijn op vakantie´ en een pijl erbij)


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-11-20 - 14:09:38 send message to Tens

Verkoopinformatie mag bij mijn weten niet gegeven worden op Vogelarena maar houdt de geadresseerde reclame in de gaten of de reclamefolders bij maandbladen. Daar staan 2 grootgrutters van electronica met een ruim aanbod aan beveiliingssystemen.


sabine107
Website Member
Posts :91

Website Member
2008-11-20 - 15:10:15 send message to sabine107

Heel erg bedankt voor je lange maar zeer duidelijke antwoord.

Ik zat zelf eraan te denken (van horen zeggen, dat het bestaat) een camera die je aan kan sluiten op video, en pas op gaat nemen als er wat beweegt.
Wij hebben al wel verlichting in de tuin en die gaat om 11 uur ´s avonds uit.

Zoals ik uit jouw verhaal haal, zou het niet verstandig zijn om zo´n grote lamp neer te hangen met sensor?

De camera zou ik alleen richten in mijn tuin, dus als ik een bord neer hang van cameratoezicht (overigens is onze poort altijd op slot, ivm met de vijver en evt. buurkinderen die er in kunnen vallen) dan zou het mogen?

Sorry maar heb volop gezocht ivm de wet wat mag. Maar ik ben er niet zo in thuis en kan het helaas niet vinden.

En wees gerust onze vissen zijn veilig, het schrikdraad heeft de reiger en katten allang afgeschrikt.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-11-20 - 16:15:59 send message to Tens

Het aantal diefstallen overdag is met 40% gestegen in 1 jaar tijd. Als iedereen aan het werk is let niemand op je spullen en niemand kijkt op van een kerel ie een TV naar buiten tilt bij de buren of daar even naar de dieren kijkt.
Diefstal van dieren gebeurt hier in de buurt vaak met kleine motorbootjes rond middernacht omdat die snel toegang geven tot de tuinen aan het water en mensen daar vaak hun spullen los laten liggen. Gezien voilerehouders vaan aan het water wonen is het geen overbodige luxe om daar bij stil te staan en even op te letten of een buitenboordmotor ´s nachts toch niet van een niet-visser is, helemaal gezien de strengere regelgeving mbt het nachtvissen op roofvis. Hengels e.d. dus ook vooral niet in de tuin of boot laten liggen. Deze zijn zo 100 euro waard.

Maar ook overdag gebeurt het. Zo is bij ons een konijn gestolen uit de achtertuin. Kinderen komen soms zo naar binnen wandelen om naar de dieren te kijken.

Cameratoezicht met behulp van een videorecorder, middels een analoge camera, kent een aantal voor en nadelen.
De belangrijkste: analoog genomen opnames vallen meestal buiten de wet bescherming persoonsgebonen gegevens maar de opgenomen inhoud is alleen terug te zien middels het terugspoelen van de videoband en erg beperkt kwa lengte.
Alleen als de inhoud van opnames gestructureerd georderd en makkelijk toegankelijk is valt het onder de wet WBP. Dat gelt dus wél voor digitaal toezicht dat werkt doormiddel van een hardeschijf- Dat is kwa techniek misschien een betere oplossing maar ook hier zitten nadelen aan: het toezicht moet nadrukkelijk zijn vrijgesteld of er moet toestemming voor worden verkregen van het CBP.
Digitale cameratoezicht moet, omdat het gebruikt kan worden om annonieme personen te identificeren of te benadelen, in ieder geval altijd worden doorgegeven aan deze instantie.

In het algemeen bent u als verantwoordelijke over het terein en gebouwen op het terein vrijgesteld en mag u cameratoezicht toepassen mits u zich houdt aan bepaalde regels.
U mag de opgenomen informatie alleen verstrekken aan authoriteiten als die daarmee hun taak moeten vervullen. Daarnaast mag de opgenomen informatie met betrekking tot personen door u maximaal 24 uur bewaard worden.
U mag enkel de informatie verwerken en doorgeven die zich direct richt op de op het terein of in het gebouw aanwezige personen en objecten of wat er zich daar plaatsspeeld of de informatie over het tijdstip, de locatie, en de data van de opname.
Daarnaast dient het cameratoezicht duidelijk aanwezig te zijn en dienen alle betrokkenen snel te kunnen waarnemen of een camera in kwestie bezig is met het maken van opnames.

De kosten van het systeem hangt af van uw eisen en van het betalingsysteem.
Dat varieert van 9 euro per maand tot tussen de enkele honderden en 1000 euro ineens. Een beetje techneut kan de beweginsensor bestellen en zelf solderen aan het systeem en is dan beduidend goedkoper uit.

Analoog kost een camerasysteem met bewegings sensor (infrarood) tussen de 100 en 300 euro, digitaal vanaf 500 euro voor een compleet systeem met meerdere camera´s. Onzichtbaar voor het oog infrarood licht voor de camera kost rond de 60 euro. Een dummy camera kost tussen de 20 en 30 euro, een los geluidsalarm of losse beweginssensor met infraroodstraal zit rond de 30 euro.


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2008-11-20 - 18:14:01 send message to Rik

Strafbaarheid camertoezicht:

Art. 139f sub 1 Sr
Met een gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of een geldboete wordt gestraft hij die, gebruik makende van een technisch hulpmiddel waarvan de aanwezigheid niet op duidelijk wijze kenbaar is gemaakt, opezettelijk en wederrechtelijk van een persoon, aanwezig in een woning of op een andere niet voor het publiek toegankelijke plaats, een afbeelding vervaardigt.

Art. 441b Sr
Met hechtenis van ten hoogste twee maanden of een geldboete wordt gestraft hij die, gebruik makende van een daartoe aangebracht technisch hulpmiddel waarvan de aanwezigheid niet op duidelijke wijze kenbaar is gemaakt, van een persoon, aanwezig op een voor het publiek toegankelijke plaats, wederrechtelijk heeft vervaardigt.

Mijn eigen mening: Gewoon de camera ophangen!


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-11-20 - 19:15:00 send message to Tens

Bedenk wel dat je weinig met de film kunt daar je er niet bij bent als het delict geschoten wordt. Mensen zien toch het verschil niet tussen echt of dummy maar een goed zichtbare nepcamera en evt een sticker of bordje is zowel op korte als op lange termijn veel makkelijker en goedkoper dan een echte camera.


zourky
Website Member
Posts :215

Website Member
2008-11-21 - 07:51:06 send message to zourky

Is het toch ook mogelijk,als een dief komt in de nacht of in de dag,en hij moet in de tuin een poort of deur openen om tot bij de voliere te komen,of aan de voliere deur kan men het eveneens plaatsen,dat is een gewoon bel,zoals vroeger aan de winkeldeuren stond,de bel zelf kan in huis geplaatst worden zodat de vogels er niet van schrikken.Ik denk bij het horen van de bel slaan ze wel op de vlucht.wink ;)
groetjes Richard


goulds
Website Member
Posts :865

Website Member
2008-11-21 - 15:39:12 send message to goulds

-De beelden vrij geven op youtube en deze laten versplinteren op internet,liefst via openbare pc op het net zetten ,ook beeldmateriaal aan vogelverenigingen geven immers het blijft klein wereldje.

-Gewoon lak aan de wetgeving hebben,heeft de dader ook.

-Politie pas inschakelen als je het zelf niet kunt oplossen.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2008-11-21 - 17:03:48 send message to ParkietenPeter

Nou hoef je echt niet meteen lak te gaan hebben aan de wet.
De wetsartikelen die aangehaald zijn melden duidelijk dat je moet aangeven dat er cameratoezicht is, een blaadje ophangen. Je hoeft er niet zélf bij te zijn! Dat staat er niet.

In je tuin mag jij zeer zeker wel een camera ophangen en de beelden van jouw eigen tuin vastleggen. De privacy wordt hierdoor van niemand geschonden. Een inbreker heeft nl. geen recht op privacy als hij ongenodigd op jóuw privegrond komt.

Dus laat je niks wijs maken en hang egwoon een camera op. Niemand die je hier iets van kan maken. En als het er ooit van mocht komen zal de politie de laatste zijn die je getuigenisvideo niet accepteerd. Kijk maar naar opsporing verzocht e.d.
Die winkeliers hebben voor de camera echt geen vergunning nodig!

wink ;) Peter


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2008-11-21 - 19:17:13 send message to johanblok

Met wat technisch inzicht is een oplossing met computer en webcam vermoedelijk het goedkoopst. Er zijn open source programm's, in ieder geval voor linux, die beweging detecteren en alleen dan beelden opslaan, en opslagruimte (harde schijf) is niet duur meer.


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2008-11-21 - 19:22:15 send message to Rik

Je kunt ook gewoon de camera ophangen.

Na een diefstal kun je het bordje alsnog plaatsen en doen alsof het er voor de diefstal ook al hing.

Gevaar bij vooraf plaatsen is dat ze je camera ook meenemen.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-11-22 - 16:01:43 send message to Tens

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

CBP Dossier Cameratoezicht
http://www.cbpweb.nl/themadossiers/th_cam_regels.stm

Er bestaat wel degelijk strenge regelgeving voor wat betreft zakelijk en particulier vastleggen, zie vorige posts. Ik neem toch aan dat je ook juridisch iets aan de opnamen wilt hebben al is het alleen maar verzekeringstechnisch.

De kans dat iemand je camera wilt is klein. Het afmonteren is vaak lastig en zonder het hele systeem is 1 camera knap waardeloos. Daarnaast zal een inbreker er niet om staan te springen om aan een surveilance apparaat te komen.
Een camera is niet duur maar de opname apperatuur vaak wel; helemaal op lange termijn. Of een PC dan ook voordelig is blijft de vraag.

Ga na wat het meest geschikt is en laat vreemden niet teveel te weten komen over de waarde van je dieren, ook niet via bekenden. Een dief gaat meestal gericht en zo makkelijk mogelijk te werk, vooral als het om dieren gaat.


sabine107
Website Member
Posts :91

Website Member
2008-11-27 - 14:41:55 send message to sabine107

Heel erg bedankt voor jullie reacties.
Ga is even rondsnuffelen hierover.

Groetjes Sabine



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 153 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede