Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Heeeeeeel tam vogeltje dat nog nooit gevlogen heeft! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Heeeeeeel tam vogeltje dat nog nooit gevlogen heeft!
ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-06-04 - 21:57:37 send message to ParkietenPeter

Het kweekseizoen is volop aan de gang de vogels hebben net hun nestje in orde gemaakt, eitjes gelegd, mooi warm gehouden, en dan op een dag komen de jongen met veel pijn en moeite uit het ei geworsteld. Het zijn echte nestblijvers, kaal en onbeholpen. Nu langzaam bijkomen van de zware bevalling en door pa en moe laten opvoeden zodat je klaar bent voor de grote wereld. Komt er dan ineens zo'n grote schep en neemt je mee. Je hebt pa en ma nog nooit zien vliegen, wat is dat?

Nu zien wij de advertentie staan; Super tam vogeltje 5 weken oud.
NATUURLIJK is dat vogeltje handtam, het is nog niet eens in het stadium gekomen om zijn vleugels te strekken en ook maar een poging te wagen! Anders was het zeker gevlucht voor die grote kolenschoppen van handen.

Persoonlijk vind ik dat vogels, het zijn nestblijvers, door hun ouders opgetrokken moeten worden totdat het moment van afschijt komt. Als het een kweker is die liefde voor zijn vogels toont, zullen de jongen na het uitvliegen nog tijd genoeg hebben om tam te worden, voor die tijd heeft het nl. al vaker contact gehad met de liefdevolle zorgzame pollekes (handjes) van de kweker. Kost inderdaad iets meer moeite, maar dan heb je er wel iets voor gedaan.
En het IS mogelijk, eigen ervaring.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-05 - 00:26:31 send message to natasja

"Het kweekseizoen is volop aan de gang de vogels hebben net hun nestje in orde gemaakt, eitjes gelegd, mooi warm gehouden, en dan op een dag komen de jongen met veel pijn en moeite uit het ei geworsteld. Het zijn echte nestblijvers, kaal en onbeholpen. Nu langzaam bijkomen van de zware bevalling en door pa en moe laten opvoeden zodat je klaar bent voor de grote wereld. Komt er dan ineens zo'n grote schep en neemt je mee. Je hebt pa en ma nog nooit zien vliegen, wat is dat? "

Het zijn de handen van een kweker die je liefdevol en voorzichtig uit het nest haald ,ervoor zorgt dat je altijd veilig en warm blijft en je met veel aandacht en geduld je eerste voedingen geeft , je nieuwe vriendje ( lees eigenaar ) zit al met smart te wachten om je ondanks het vele werk , het geheel door elkaar geschopte normale schema van zichzelf ervoor kiest om jou met veel liefde en aandacht verder te begeleiden naar een leven samen met de mens , je groeit snel en liefdevol op alsof het nooit anders is geweest.
Van je natuurlijke ouders kan je je weinig tot niets herrineren maar de band met je nieuwe gezin is hecht dat je je volkomen thuis voelt.

"Het kweekseizoen is volop aan de gang de vogels hebben net hun nestje in orde gemaakt, eitjes gelegd, mooi warm gehouden, en dan op een dag komen de jongen met veel pijn en moeite uit het ei geworsteld. Het zijn echte nestblijvers, kaal en onbeholpen. Nu langzaam bijkomen van de zware bevalling en door pa en moe laten opvoeden zodat je klaar bent voor de grote wereld..."
Je leert van je ouders om uit te vliegen en je voelt je heerlijk thuis in de voliere van de kweker , hier wil je heel je leven wel blijven wonen , dit is je thuis ..zo vertrouwd ..
Dan komt er opeens zo'n grote schep en neemt je mee .. wat is dat .. je word uit je vertrouwde voliere gehaald en meegenomen in een donkere doos , je hoort enorm veel herrie en word nu echt bang , je ziet opeens een fel licht en als je langzaam probeerd bij te komen van de schrik zie je alleennog tralies om je heen , luide onbekende geluiden .. onbekende stemmen , niets is meer vertrouwd , je moet compleet wennen aan alle veranderingen .. je bent een product van de advertentie :
Vogeltjes net uit het blok , met genoeg liefde en geduld zeer tam te maken.

razz :p wink ;)


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-05 - 00:45:29 send message to natasja

Overigens , wil ik toch even aangeven dat ik beide manieren mits met voldoende liefde en verantwoording goed vind ,voor mezelf zal ik wat vogels betreft alleen nog kiezen voor handopfok omdat ik dit beter bij mezelf vind passen , het zal gerust niet geheel ideaal zijn maar dat vind ik van geen van de manieren dus kies ik voor de voor mij best passende manier.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-05 - 10:49:57 send message to Karel

"Het kweekseizoen is volop aan de gang de vogels hebben net hun nestje in orde gemaakt, eitjes gelegd, mooi warm gehouden, en dan op een dag komen de jongen met veel pijn en moeite uit het ei geworsteld. Het zijn echte nestblijvers, kaal en onbeholpen. Nu langzaam bijkomen van de zware bevalling en door pa en moe laten opvoeden zodat je klaar bent voor de grote wereld. Komt er dan ineens zo'n grote schep en neemt je mee. Je hebt pa en ma nog nooit zien vliegen, wat is dat? "

Het zijn de hebberige handen van de broodkweker, die je heel voorzichtig uit je nestje tillen, want de "handel" mag niet beschadigd raken. Hoe jonger je namelijk kan worden verkocht, hoe minder risico de kweker loopt dat je voortijdig doodgaat. Je nieuwe vriendje (eigenaar) heeft het beste met je voor en houdt nu al heel veel van je, maar hij heeft helaas geen ervaring met het opvoeden van zo'n klein vogeltje en de kweker heeft er niet al te veel tijd in gestoken om hem uit te leggen hoe dat allemaal moet, want hij zag alweer nieuwe klanten aankomen over de lange polderweg.
Iedere dag voel je je slechter worden en na een weekje kun je je kopje niet meer optillen om te eten. Je "vriendje" probeert nog wel wat eten in je snaveltje te stoppen maar je hebt niet meer de kracht om te slikken.......op de achtergrond hoor je je vriendje bellen met de kweker en er vallen harde woorden.
Het laatste wat je hoort is: "ok, ik kom een andere halen"....en je sluit je oogjes...voor de laatste keer.....sad :(


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-05 - 10:55:41 send message to Karel

NB
Het bovenstaande is natuurlijk geen mening, maar een van de manieren waarop het ook kan gaan. De voorbeelden hebben al ruimschoots dit forum en de TV gehaald!


agtenkr
Website Member
Posts :54

Website Member
2004-06-05 - 11:15:16 send message to agtenkr

Vogels kweken kan op veel goede manieren maar helaas ook op hééél veel slechte manieren. We moeten ons verantwoordelijk gedragen tegen onze levende wezens en het niet beschouwen als een produkt dat moet opbrengen, het is tof als je eens wat compensatie krijgt voor je voer maar het moet een hobby blijven en hobby kost nu eenmaal geld.
Dit is altans mijn mening, groetjes Kris.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-06-05 - 12:07:29 send message to Jacqueline

happy :)

Voor alle reactie's is wat te zeggen.
Vind dat de verantwoordelijkheid bij beide partijen ligt, zowel verkoper als koper.

Koper, win eerst zoveel mogelijk info in, verdiep je eens in hetgeen wat je wil.
Ga niet over een of twee nachtjes ijs, en toch zeker niet om de reden een zelfstandige baby aanschaffen omdat hij bij de buren zo lief is en al lekker praat.
Vraag zoveel mogelijk en neem de tijd, kijk waar U koopt, let op of het socialisatie proces goed is uitgevoerd.
Koop alleen een vrije vrolijke en sociale baby die vertrouwen uitstraalt en ongeremd in het leven staat.
Dan kunt U in U nopjes huiswaarts keren met een dergelijke aanwinst.
Met de wetenschap dit is goed en nu door borduren op wat de kweker U heeft meegegeven.

Wat men koopt in een opwelling word voor mens en dier een kwelling.

Verkoper.

Ken en neem U verantwoordelijkheid, zowel naar U kweekkoppels als ook naar de koper.
Geef eerlijke voorlichting, sta de koper bij ook als hij huiswaarts is gekeerd met zijn nieuwe aanwinst.
Geef nazorg, bel eens met de vraag of alles naar wens gaat toon belangstelling in U nakweek.
Sta ze bij met raad en daad.

Maar durf ook U zelfstandige baby in bescherming te nemen, als mocht blijken in de voor gesprekken die U voert met de Koper dat deze niet geschikt is voor U baby Papegaai of andere soorten.

Wat is geld, ten opzichte van levensgeluk,warmte en liefde voor naar ik aan neem met veel verzorging en toewijding mede door U hulp op de wereld gezette baby.

Natuurlijk wil je de hobby draaiende houden begrijp dat best, maar niet ten koste van alles en heel veel produktie.

Het is Hobby en dat moet het BLIJVEN.

happy :)wink ;)


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-06-05 - 12:27:16 send message to Mario

Karel top man die reactie!!!wink ;)


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-05 - 12:38:39 send message to Karel

Met de samenvatting van Jacqueline, hebben ze denk ik dit onderwerp wel zo'n beetje gehad en weten we hoe er over gedacht kan worden.

Mag ik daarom een extra "probleempje" toevoegen?

Hoe denken jullie over het verstrekken van levend voer aan vogels?
Om een aanzetje te geven........:
Fruitvliegjes=ok, meelwormen=ok, krekels=ok?, wandelende takken? muizen? ratten? hamsters?kuikentjes? cavia's? konijnen? kuikentjes? duiven?

Aanvullende vraag: en als ze eerst dood worden gemaakt?

Kotom, waar liggen de grenzen??


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-06-05 - 12:52:01 send message to Jacqueline

sad :(

Stond eens in een dierenspeciaalzaak, waar men muizen verkocht aan een persoon, voor in zijn aquarium, deze had namelijk vlees etende vissen.
We kennen ze wel uit de amazone rivier.
Vroeg hoe hij deze dan gaf, nou ik laat ze zwemmen in de bak en kijk toe hoe ze verslonden worden.

Kon hem wel voor zijn bek slaan.

Bewijst toch maar dat er zieke hele zieke mensen rond lopen op deze aardkloot.

Kijk in de natuur is het eten of gegeten worden simpel.
Maar om dat nu in huis te halen, getuigt niet van veel beschaving.

sad :(


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-06-05 - 16:18:46 send message to Hawkeye_NL

kikkers die vliegen eten = ok
vogels die meelwormen eten = ok
slangen die muizen of konijnen eten = ok
krokodillen die kippen en schapen eten = ?
Spinnen die muggen en vliegen eten = ?
mensen die koeien en paarden en kippen en varkens en schapen en vogels en reptielen en ... ... ... = ?

Idd. wat je zegt Jacqueline, er zijn grensen maar waar? Voor de èèn is het erg als de slang een levende muis krijgt aangeboden voor de ander is het erg als je een vogel in een hokje stopt. Een hele grote groep vind dat dit bij het leven hoort en de ander wil nog geen ei eten omdat het dierlijk is.

Voor ieder geloof en iedere cultuur is dit anders. Wie ben ik om nu te denken dat ik het juiste antwoord kan geven?


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-05 - 17:27:09 send message to natasja

dieren levend voer geven vind ik oke .. wanneer het een levensbehoefte is van de dieren ontkom je daar nou eenmaal niet aan maar ..

wanneer het gebeurd onder het mom van "gaaf moet je kijken hoe die 'm grijpt!!" etc. heeft het niets meer te maken met een levensbehoefte maar word het een vermaak , wanneer dat het geval is vind ik het walgelijk.



Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-06-05 - 17:50:37 send message to Hawkeye_NL

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Auw natasja.
Die doet zeer. Het houden van dieren in het algemeen heeft toch te maken met het vermaak van ons mensen? Naast een stuk vermaak is het ook wetenschappelijk goed om te zien hoe het een en ander werkt. Als je liefhebber van dergelijke diersoorten bent dan hoort dit ook tot je dagelijkse verzorging. De snelheid en schrokkerigheid waarmee je dier een prooi vangt en opeet is ook een weerspiegeling van de gezondheid van je dier. Ik kan mij voorstellen dat de eigenaar hier met veel belangstelling naar gaat kijken en dit zeer enthousiast verteld of laat zien aan zijn of haar vrienden.

Wij doen min of meer hetzelfde met onze dieren alleen gaat dit natuurlijk niet te kosten van andere dieren. De enthousiastme blijft echter volgens mij gelijk. Het vermaak is daarbij volgens mij ook bij ons een belangrijke factor.

Als het puur is om mensen te vermaken in de zin van een show geven waarbij dieren worden gemarteld en gedood ten behoeve van dat vermaak dan ben ik het met je eens dat dit niet zou mogen gebeuren.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-05 - 19:12:27 send message to natasja

Uiteraard is iedere vorm van dieren houden een soort van vermaak , alleen vermaak komt in vele soorten..

Vermaak in de zin van " kijk hoe leuk .. dat beestje eens bang zijn , er is geen ontsnappen meer aan " vind ik heel wat anders als vermaak in de zin dat je kijkt hoe je dieren het naar hun zin hebben.
Het geven van voedseldieren voorziet in een behoefte daardoor kan je dit niet voorkomen ,maar de manier waarop je ermee omgaat laat pas echt zien wat voor mens je bent.

En wat betreft liefhebbers van deze diersoorten .. , ik ben daar 1 van , heb jaren lang reptielen gehouden en ook onze pythons aten voederdieren , ik heb er echter voor gekozen dit altijd in de privacy van mijn eigen gezin te doen ipv. als show op te laten voeren tijdens bezoek.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-06-05 - 19:33:08 send message to Karel

Ben ik wel met Natasja eens. Naast vogels hebben wij ook reptielen. Omdat we het (nog) niet voor elkaar hebben om al onze beesten dode prooi te laten eten, moet er ook levend worden gevoerd. Gelukkig zijn onze slangen snel en slagvaardig, zodat de dood binnen enkele seconden intreedt.
Dit doen we echter nooit waar anderen bij zijn, het mag wat ons betreft geen circus-act worden.

Ik snap verder heel goed dat Jacqueline, die jongen van die muis wel had willen slaan. Het is nergens voor nodig om pirania's levend voer te geven en op die manier onnodig leed te veroorzaken, alleen voor de kick!


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-06-05 - 19:38:04 send message to natasja

dat kan ik me ook goed voorstellen ja ..Ik ben zelfs wel eens kwaad geworden op vrienden van ons die zoiets hadden van gaaaaf !! zet er eens een muis bij dat wil ik zien !
angry



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 77 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede