Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Antibiotica Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Antibiotica
Jannes
Website Member
Posts :32

Website Member
2004-06-11 - 23:49:48 send message to Jannes

Kweek al jaren met grote parkieten, nu had de laatste jaren nog al wat uitval bij de rossela's (wildkleur) eigenlijk teveel. het euvel doet zich voor als ze al enige maanden zelfstandig zijn. Om dit in de toekomst te voorkomen gaan mijn gedachten uit naar een preventieve antibiotica kuur, (kippen korrels zit contineu antibiotica,) waarom zou een kuur aan mijn vogels dan nadelig zijn. Voor ik tot die kuur overga, heb ik het plan om ook een gespecialiseerde dierenarts hierover te raad plegen, maar graag hoor ik ook de mening van het forum, of wie hier maar op reageren wil.


pitylus
Website Member
Posts :210

Website Member
2004-06-12 - 00:28:29 send message to pitylus

beste vriend u weet ook dat antibiotica geen vitaminen zijn o.k tot zover maar ik denk dat je met vogels zit ouders tussenhaakjes die drager zijn van bepaalde bacterieen die het overdragen bij de jongen en die slechte bacterieen wakkeren aan wanneer de jonge vogels enkele dagen alleen geplaatst worden of tijdens de rui wanneer de vogels zwakker zijn .als je er vlug bij zijt of prefentief wil werken kan je een lichte antibiotica geven die enkel de darmen ontsmet en ik denk aan flagalmix dan brengt dit geen schade aan uw vogels mee . maar wanneer de bacterieen zich in de bloedbaan bevinden moet je wel zwaardere antibiotica geven wat niet meer zo goed is voor de vogels .ik zou u een goede raad willen geven doe de ouders van de jongen die antibiotica nodig hebben van de hand en probeer met nieuwe koppels .want de jongen die ziek geweest zijn zijn meestal drager van ziekten.
veel succes.
gr van uit belgie . gr rudy.


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-06-12 - 07:26:20 send message to leekgloster

en wat gaat er gebeuren als je de vogels gaat verkopen aan iemand die geen antibiotica geeft.
zal dit wel fair zijn tegen over de koper.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2004-06-12 - 10:51:11 send message to dooren

Hallo,
Toch even enige opmerking tav de discussie.
Jannes, door constant antibotica te geven worden bacteriën resistent tegen dit middel, gevolg steeds andere soorten antibotica totdat?? De Kippenindustie slacht na x tijd de kippen en ontsmet de zaak voordat er weer nieuwe in het hok komen. Ik geloof niet dat een dierenarts dit zal aanraden. Wat dan? Zorg voor een droge ondergrond, ook onder waterbakken e.d. Hierdoor kunnen bacterien niet groeien. Ook voor wormen e.d. werkt dit. Ook goed ontsmetten met halamid helpt. De infectiedruk moet laag blijven zodat de natuurlijke weerstand zijn werk kan doen. Dit werkt niet in vuile hokken, in de natuur komen de vogels ook niet onder een hoge infectiedruk.
Mochten bepaalde jongen van bepaalde koppels hierna toch gevoelig blijken voor een bepaalde infectiedruk, dan zou je er niet mee moeten kweken, de natuur ruimt zijn zwakke vogels op. Het rare is dat de ouderparen niet dood gaan? zelf denk ik niet aan bacteriën maar aan een bepaald virus. Een drager van bacteriën is te genezen met een antibiotica, bij een virus is dat vaak wat moeilijker. In elk geval wel een "vitaminekuurtje" na een antibiotica-kuur.
Heb je met de nakweek van de "besmette koppels" gekweekt, en ging deze jongen dan ook dood? Of probeer eens jongen van goede rossela's onder de "besmette koppels" te leggen wat gebeurd er dan? Met wat testjes ben je er zo uit. In elke geval niet deze koppels zomaar opruimen.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 203 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede