Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Nieuw project! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Nieuw project!
Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-15 - 22:55:49

Coco heeft het thuis weer helemaal naar zijn zin! Hij heeft van zijn eigenaar zelfs een leefboom gekregen waar hij voortaan los op mag blijven zitten.

Sinds vanavond (15-07-'04) heb ik een zwartkopcaique man in huis gekregen die hier is gebracht voor vakantieopvang en training. De eigenaar had een koppel maar is de pop een kleine 2 maand geleden verloren. Hij is zelf als de dood voor de snavel van dit kleine papegaaitje wat hem zwaar belemmert in het werken met de vogel. Om eerlijk te zijn ten koste van het dier. Hij is er zo bang voor dat hij de vogel ook niet durft te pakken voor bijvoorbeeld het knippen van de nagels. En ja hoor, de eerste drie nagels waren al helemaal rond gegroeit en ook de rest moest nodig geknipt worden. Dat is dan gelijk het eerste wat ik heb gedaan. Sterker nog, wat wij hebben gedaan. Jullie kennen onderhand wel mijn mening wat betreft het pakken van de vogels en het bijten en ook tegen deze eigenaar heb ik mijn verhaal weer gehouden. Ik heb hem gelijk verteld dat ik het als eis zie dat als je vogels houd dat je ze op zijn minst dient te durfen pakken als dit nodig is. Uiteraard heb ik hem laten zien hoe je dit moet doen en ik heb hem de vogel laten vasthouden terwijl ik deze de nagels en de veel te lange bovensnavel heb bijgeknipt. Vervolgens heb ik de vogel op zijn verzoek gewiekt. Gelijk daarna liet ik hem zien dat de vogel lang niet zo wild was als dat hij mij wou laten geloven. Binnen een minuut zat de kleine clown dan ook op mijn arm en kon ik hem even lekker douchen onder de kraan. Gelijk tam? nee! natuurlijk niet. Ik heb al een paar flinke knauwen gekregen in mijn hand en mijn arm. Maar ik denk dat ook deze vogel in de loop van volgende week echt helemaal handtam is. (ga lekker een weekeinde eruit met mijn gezin anders was hij dit weekeinde wel tam te noemen) wink ;)

Even voor de duidelijkheid:
De vogel heeft thuis een vlucht in een prive kamer van ruim 3 meter lang bij 1 meter breed bij 2 meter hoog. Krijgt goed voer, veel fruit, harde noten en vaak en veel speeltjes. Voor de gezeldschap heeft de eigenaar in een aparte kooi twee agaporniden erbij staan. De eigenaar heeft weinig tot geen tijd op dit moment voor de vogel om hem zelf tam te maken i.v.m. tijdelijk werk. Hij is bang voor het dier maar is er volledig aan gehecht. Het belangrijkste: Hij wil graag leren hoe hij met zijn dier moet omgaan en heeft daarom besloten naar mij te komen.

PS! De eigenaar is op de hoogte van deze post.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2004-07-15 - 23:43:49

"Hij wil graag leren hoe hij met zijn dier moet omgaan en heeft daarom besloten naar mij te komen."

Dat lijkt me een slim besluit.
Hoe weten mensen dat jij dit kunt? Ooit aan gedacht om dit aan te bieden aan mensen, al of niet op commerciële basis?


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-07-15 - 23:47:35

Goed bezig Hawkeyehappy :).
Ook ik heb vandaag weer een vogel verkocht en ben zo'n 4 uur met de koper bezig geweest om hem te leren met zijn nieuwe vogel om te gaan.
Hier en daar bloedend maar zeer tevreden is hij vanavond met de vogel vertrokkenhappy :).


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-16 - 01:06:05

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Hoe weten mensen dat jij dit kunt? Ooit aan gedacht om dit aan te bieden aan mensen, al of niet op commerciële basis?
De meeste mensen hebben het van mond op mond reclame. Ik help mensen en die zijn dan tevreden en vertellen het vervolgens aan andere mensen die op hun beurt vragen. Zo is het begonnen. Daarnaast heb ik ruim drie jaar bij mijn broer in de winkel geholpen (vrijwilligerswerk) en hielp daar alle "vogel" klanten. In die tijd heb ik ook een hele grote groep mensen geholpen die dit op hun beurt weer doorverteld hebben. Soms komen er nog wel mensen vragen bij mijn broer en die stuurt ze dan gewoon door.

Op commerciële basis?
Doordat ik het doe uit liefde voor de vogels is het recht uit het hart. Als het dan niet lukt zoals ik zou willen is dat geen probleem, ik kan er dan gewoon ongestraft meer tijd voor gaan uittrekken. Ik bied de mensen graag mijn hulp en kennis aan maar wil niet claimen dat dit Dè manier is of dat ik alles weet dus ik denk dat ik daar dan ook geen geld voor kan of mag vragen. De eigenaar van Coco bijvoorbeeld weet dat ik er niets voor wil hebben maar die geeft dan stiekem een enveloppe aan mijn vrouw met een zakcentje voor mijn drie dochters. Ze heeft zelfs met haar familie afgesproken dat als ze niet meer voor coco kunnen zorgen om wat voor reden dan ook dat hij naar ons toe komt. Ik denk dat dit vertrouwen al beloning genoeg is. Ik zit in de wao dus kan best wel wat tijd stoppen in het helpen van andere mensen met dat wat ik nog wel kan!

Respect,
Erwin


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2004-07-16 - 06:13:47

Hallo Erwin
mooi dat je dit doet voor de mensen.houd ons op de hoogte van hoe het verder gaat ik vind het wel interresant.

Groeten Dennis


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-16 - 15:08:17

OK, het gaat zelfs iets sneller als ik verwacht had. Ik heb de vogel nu al mee gehad op mijn arm naar buiten waar hij even lekker heeft kunnen spelen (en model zitten) los in de tuin. Natuurlijk de nodige foto's al gemaakt. Hij isnog lang niet tam te noemen omdat hij nog lelijk probeert te bijten maar het wordt al een stuk minder en hij blijft op de hand zitten.

razz :prazz :prazz :p


EMD
Website Member
Posts :9

Website Member
2004-07-17 - 17:42:58

Leuk dat je bereid bent om te helpen. Voor de eigenaar prettig en voor de vogel een uitkomst. Dit moest meer gebeuren, ga zo door. ik heb me een week of 4 geleden ontfermt over een meyer-papagaaitje met een pootafwijking. Deze is door een dierenarts gezien. conclusie niets aan te doen, hij/zij lijkt er goed mee te kunnen leven. De dierenarts vertelde wel dat er een vogelafd. is in utrecht die misschien iets kunnen doen ??

Het papagaaitje is gekortwiekt met het idee om hem beter tam te kunnen krijgen. ik probeer hem ook te pakken en dit wordt toegelaten, alleen levert het me ook af en toe een beet op. Meyers kunnen toch nog flink bijten. Zoals je zegt kunnen ze dat afleren. ik ben echter benieuwd wat ik kan doen og moet laten ????

iemand een tip/idee.

Overigens is de vogel in de kooi bijteriger dan erbuiten, territorium ??

thanx EMD


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-19 - 18:17:59

Door de vogel te blijven pakken zelfs als hij een keer bijt geef je aan dat bijten niet werkt. De vogel zal hier snel genoeg mee stoppen. Dat deze in de kooi eerder bijt als erbuiten geeft aan dat hij of zij het in de kooi wel naar de zin heeft en dat hij met rust gelaten wilt worden. Er eenmaal uitgehaald is het toch ook wel leuk dus geniet hij er ook wel van.

Ga zo door.
Erwin


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-20 - 20:18:20

Ook maar een foto van de nieuwe gast:


Dit is dus een foto los achter bij mij in de tuin.


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2004-07-29 - 18:50:04

Ik vind de caique toch een super vogel.ik heb zelf 2 koppels en hoop hier ooit jongen bij te hebben het eerste jong houd ik voor mezelf.maar genoeg over mezelf.
ik ben benieuwd hoe het nu gaat met die caique daar ben ik zelf zeer benieuwd naar.

Groeten Dennis



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 137 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede