Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Vogelmarkt Vogelweelde voorheen in Meppel nu Zuid Laren Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



ubels1
Website Member
Posts :78

Website Member
2012-03-07 - 17:09:18 send message to ubels1

ramon zal wel een jaloers iemand zijn uit zwolle.
want hoe meppel het heeft georganiseerd daar kunnen ze in zwolle nog wat van leren.geen lange wachtijden bij de deur voor de handelaren in zuidlaren was je binnen een minuut binnen.vooraf je staan geld betalen moeten ze in zwolle ook gaan doen kunnen ze ook twee deuren open doen voor handelaren.en de tweede hal was deze keer in zwolle ook maar voor een kwart gevuld dus kwa grootte maakt het dan weinig met bezette plekken.
zwolle heeft meer buitenlanders die komen maar meppel is weer op de goede weg terug.en alles betaalbaar geen parkeergeld goedkopere entree voor bezoekers en een goede catering.
meppel klasse ga zo door


VINKEMAN
Website Member
Posts :22

Website Member
2012-03-08 - 01:02:40 send message to VINKEMAN

Als ik de reacties hier eens doorneem, lees ik bijna uitsluitend dat Zuid Laren, Top was ; schitterend ; niets dan lof ;Zwolle kan er iets van leren; enz...
Zelf ben ik er niet geweest, maar ik heb wel vele ervaringen gehoord van buitenlandse liefhebbers. Zij waren erg teleur gesteld over de beurs. En zeker over de kwaliteit van de vogels. Enkele kwekers uit Frankrijk hadden meer dan 2000 km( heen en terug) afgelegd en dat is niet alleen om maar eens naar vogels te kijken hoor. Wat hadden zij gekocht : niets, helemaal niets. Voor hen was het de eerste en laatste maal dat zij naar die beurs geweest zijn.
Ik zelf ga al jaren naar Zwolle en ik vind Zwolle dan weer SUPER. Dat in Zwolle heel veel buitenlanders komen, is wel een teken dat het voor hen een heel interessante beurs is met een heel groot aanbod.
Maar in Nederland is blijkbaar het grootste probleem : het parkeergeld en de inkomprijs.
Zwolle wordt dan telkens ook weer afgebroken, vooral door eigen volk. Parkeer en inkomgeld ; lang aanschuiven ; vogels in te kleine kooien ; te druk en er was zelfs iemand die rookte !!!!
Telkens dat zelfde gezeur. De mensen van de organisatie worden door jullie enorm onder druk gezet en moeten steeds meer gaan controleren en verbieden. Het resultaat was nu al zichtbaar = veel minder vogels. Nog enkele jaren en jullie maken Zwolle met de grond gelijk. Vaarwel grootste beurs in Nederland.
OEF !! Sorry maar dat moest er even uit bij mij.
Ik wens de beurs in Zuid Laren wel heel veel succes toe in de toekomst hoor want zulke beurzen zijn er nodig voor onze hobby. Zelf kan ik geen kritiek geven op deze beurs want ik ben er niet geweest.

Sportieve groeten


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2012-03-08 - 12:38:06 send message to Ton Koek

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Nog enkele jaren en jullie maken Zwolle met de grond gelijk.
Dierenliefhebbers die wegblijven omdat de omtandigheden voor de dieren te slecht zijn, hoeveel beter kan het gaan?
Als dat inderdaad zo zou zijn, kan ik dat alleen maar toejuichen.


Ramon
Website Member
Posts :476

Website Member
2012-03-08 - 12:55:16 send message to Ramon

Ton,
De omstandigheden in Zwolle zijn niet meer of minder dan bij andere markten. Zwolle is voor de liefhebber en handelaar gewoon de beste markt in Nederland en omgeving. Daarnaast gun ik andere markten ook het beste, want als vogelliefhebber heb je daar alleen maar baat bij. En misstanden in onze liefhebberij zul je altijd bijven houden, maar die moeten te vuur en te zwaar bestreden worden.


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2012-03-08 - 15:46:28 send message to Ton Koek

Dat het overal hetzelfde is, ben ik niet met je eens. Ondanks de inspanningen van de organisatie vind ik (let wel, dus mijn persoonlijke mening) Zwolle de smerigste markt waar ik ooit geweest ben.
Sorry voor de vrijwilligers maar de verkopers maken er gewoon een rotzooi van. De laatste keer ben ik niet geweest, dus die valt buiten mijn oordeel.

Wat ik zelf zag een aantal keren: 30 agapornissen in een loper gepropt, 20 jonge grasparkieten in een loper van hooguit 40 cm, ara's in kooitjes van nog geen 50 cm hoog, zeer veel vieze kooien, zeer veel vogels die er ziek uitzagen, veel te veel vogels in kleine rothokjes.

Dat is slecht voor de vogels en voor het imago van de vogelhobby.
Alles waar het beter is heeft mijn voorkeur.


Ramon
Website Member
Posts :476

Website Member
2012-03-08 - 16:04:06 send message to Ramon

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

En de exsessen die jij beschrijft heb je nog nooit op de vogelmarkten van bijv. Meppel of Barneveld gezien? Sorry Ton, maar dan moet je echt snel naar een opticien. Ik kom zelf uit Zwolle, maar heb verder niks met de markt en ben ook geen lid van de organiserende vereniging. Dus mijn menig is echt niet gekleurd.


VINKEMAN
Website Member
Posts :22

Website Member
2012-03-08 - 17:25:53 send message to VINKEMAN

Hallo Ton,
Ik denk dat jij mijn bericht nog eens goed moet nalezen. De buitenlandse liefhebbers, die ik gesproken heb,blijven niet weg uit Zwolle hoor maar gaan niet meer naar Zuid Laren omdat de kwaliteit daar zo slecht was.
Ramon heeft gelijk. De omstandigheden zijn op iedere markt dezelfde. maar zoals jij de markt van Zwolle beoordeelt, vind ik er ver over gaan.
Ik vind het zelfs beledigend voor de mensen van de organisatie. Ik zou zeggen , ga niet meer naar een markt want dat is slecht voor jou gezondheid (zenuwen). Bij een liefhebber thuis kopen is natuurlijk altijd het beste. Maar ik vrees dat jij daar ook veel kritiek zal over hebben. Hoe dikwijls lees je niet op een forum :" wat kan ik nog bij in mijn voliere plaatsen?" Terwijl uiteindelijk blijkt dat die voliere al overbezet was.Of " ik heb een kooi van 1m x 50 x 50 en hoeveel koppels kan ik daarin plaatsen?" " ik heb een huiskamer kooi, maar ik vind 1 koppeltje erin maar zielig.Kan er nog een koppel bij en ook nog een koppeltje kwartels voor op de bodem?
De huisvesting en verzorging is bij sommige kwekers ook niet optimaal hoor.
Als het op een markt moet zijn, zoals velen het willen = 1 vogel per kooi ; geen lopers ; enz dan wordt het voor de verkopers( en zeker de buitenlandse) heel moeilijk. Je moet dan al een bestelwagen hebben om al je kooien in te zetten.
Als Belg heb ik zelf ook niets te maken met de markt in Zwolle maar ik zou het zonde vinden dat zulk een interessante markt zou verdwijnen. En dat komt als al de buitenlandse liefhebbers( verkopers en kopers)gaan wegblijven uit Zwolle.Ik doe mijn petje af voor de organiserende club in Zwolle.Ik vond op de laatste beurs, op enkele uitzonderingen na ,de huisvesting en kwaliteit van de vogels, helemaal in orde.

Groeten


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2012-03-08 - 17:32:18 send message to Ton Koek

Tja...
Van mij mogen ze alle markten en beurzen verbieden waar het een zootje is. Als het de organisatie niet lukt de boel beter te regelen, doet de overheid dat wel binnenkort.
Welke organisator van een grote beurs heeft ooit een handelaar weggestuurd die teveel vogels in z'n kooi had?


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-08 - 18:06:34 send message to eric 008

VINKEMAN
sinds waneer zit het beste materiaal op een beurs,
het is toch de uit geselecteerde vogels die daar zitten.
kwaliteit zit bij de kweker thuis en sinds het internet hoef je geen vogels meer in lopers en te kleine kooien te proppen.
dat is mijn ervaring geen risico gewoon in je kweek ruimte verkopen wat je over heb .
neemt niet weg dat ik waardering heb voor de mensen die een beurs prodeo opzetten en er wat van proberen te maken .


VINKEMAN
Website Member
Posts :22

Website Member
2012-03-08 - 18:33:06 send message to VINKEMAN

Ja Ton, als men van jou alle markten en beurzen mag sluiten, ga jij dan maar lekker jou vogels verkopen in de handel. En als je vers bloed nodig hebt, ga je dat daar dan ook halen?
Als er nog nooit een verkoper weggestuurd is, dan zal alles wel binnen de regels zijn zeker?????

Hoi Erik,
Waar heb ik geschreven dat het beste materiaal op een beurs zit?
Ik heb zelf geschreven dat het altijd beter is als je een vogel kan kopen bij de kweker zelf. Maar de beste vogels kan je ook niet bij de kweker zelf kopen. Die zet hij zelf wel in voor de kweek. De rest gaat naar een beurs of markt. Daar zitten vast ook nog heel goede vogels tussen hoor. De vogels die daar niet kunnen verkocht worden, die gaan naar de handel( opkoper).
En is internet dan de beste mannier om jou vogels te verkopen?? Iedereen moet dan bij jou kweekplaatsen thuis komen. En dat is niet altijd met goede bedoelingen hoor. Je hoort en leest steeds meer dat er vogels gestolen worden. Ze komen 1 vogel kopen en enkele dagen later komen ze dan wel de rest halen , zonder te betalen.

Groeten


VINKEMAN
Website Member
Posts :22

Website Member
2012-03-08 - 18:35:31 send message to VINKEMAN

Eric, mijn verontschuldiging dat ik jou naam verkeerd geschreven heb.


eric 008
Geroyeerd
Posts :932

Geroyeerd
2012-03-08 - 19:23:24 send message to eric 008

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

geeft niet vinkenman,
afgelopen jaar hebben ze mijn nog benadeelt van een kleine 300 neophema,s die naar belgie zijn gegaan de heler staat nog wat te wachte.een geluk dat het niet uit de vogel wereld was die de kraak hadden gezet.
maar even hier op terug komend wat je schreef.

Ik denk dat jij mijn bericht nog eens goed moet nalezen. De buitenlandse liefhebbers, die ik gesproken heb,blijven niet weg uit Zwolle hoor maar gaan niet meer naar Zuid Laren omdat de kwaliteit daar zo slecht was.

daarom reageerde ik ,had ook kunnen zijn dat het aanbod niet aanwezig was wat u kennisen gewent zijn in zwolle. wat vreemd is want volgens mijn zijn het altijd zoon beetje de zelfde kwekers die vogels aanbieden op beursen. m.v.g eric


barraband
Website Member
Posts :306

Website Member
2012-03-08 - 19:39:38 send message to barraband

op een tt zitten de vogels ook in een kleine kooi de hele week en dat vind iedereen wel mooi
en op de markt word ook heel goede vogels verkocht
en als de markt je niks lijkt of aan ergert dan moet je er gewoon niet heen gaan


VINKEMAN
Website Member
Posts :22

Website Member
2012-03-08 - 19:48:02 send message to VINKEMAN

Wel Eric, dan weet jij alvast hoe het voelt om betolen te worden. Gelukkig zijn de rovers opgepakt en hopelijk heb jij jou vogels gezond terug gekregen.
Het aanbod van mindere soorten is ook ter spraken gekomen maar het was vooral zoals ik schreef " omdat de kwaliteit daar zo slecht was".
Ook daardoor zou er heel weinig verkoop geweest zijn.
Maar mijn reactie was niet bedoeld tegen de beurs in Zuid Laren, maar vooral tegen dat steeds maar negatieve gezeur tegen de beurs in Zwolle.

Groeten


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2012-03-08 - 20:34:13 send message to P.Rooth

Hallo

Negatief gezeur over Zwolle kan net als negatief reageren op Zuidlaren er is altijd wel wat waar commentaar op geleverd wordt en vooral als het een paar centen kost staat menigeen te janken maar ik zie wel verbeteringen die doorgevoerd zijn in Zwolle en de 1ste markt in Zuidlaren is een verbetering ten opzichte van Staphorst die zeker vermeld moest worden want daar ben ik 1ste keer geweest en dat doe ik nooit weer .

De organisaties van beide vogelmarkten doen beiden d'r stinkende best om er een succes van te maken.

Nu zit er een week tussen beide markten en ben op beide markten geweest om nateeld te verkopen die overbodig ( geworden) zijn .
Dat er liefhebbers zijn die graag bij de kweker komen om vogels te zien en/of kopen is prima maar er zijn ook liefhebbers die vanwege afstanden dit liever op een markt doen en daar met de kweker een afspraak over maken en tegelijkertijd meer vogels en/of voeders en benodigdheden aan te schaffen .
Zwolle was voor mij een betere markt qua verkoop , maar de markt in Zuidlaren was ruimer opgezet dan in Zwolle waar men ook bezig is om de ruimte die beschikbaar is beter te benutten

Een markt staat of valt met het aanbod en als er minder aangeboden wordt om welke reden dan ook kan je niet zeggen dat Zwolle beter of slechter zou zijn dan Zuidlaren .

Wat rokers betrefd kan ik kort zijn: het mag niet in openbare ruimtes en ook ik heb last van rokers en zal nimmer van zo'n aso 1 veer kopen

Parkeergeld staat buiten de markt en daar kan de organisaties van de vogelmarkten niets aan doen .

1 minpuntje van Zuidlaren was dat er te weinig kassa's open waren waardoor bij het begin van de markt bij openen van de deuren er vrij lang in een rij gewacht moest worden .

Paul




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 92 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede