Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > PBFD test positief en dan ? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2005-01-14 - 01:18:22 send message to dijkkamp

beste mensen

ik hoop nooit voor de keuze te komen staan van het moeten inslapen van mijn toekomstige ara's maar als het zo ver is dat ik een keuze moet maken dan ..........?? weet ik nu nog niet wat ik zal doen en dat weten de meeste mensen niet je kunt nu wel zeggen ik zal dit of ik zal dat op het moment dat je er voor staat weet je pas wat je doet en zo is het met alle emotionele beslissingen die je moet maken in je leven kan genoeg voorbeelden noemen van mensen die schreeuwden ik doe dan dit of dat wil ik niet en als het zover was draaide ze als een blad aan de boom


swaas ik vind het een moedige beslissing die je hebt genomen met wat de doen met boko ik weet niet of ik het had gekund.


elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-01-14 - 09:39:33 send message to elfje

Dat vindt ik heel moedig van je Swaas. En wat een geluk voor je dat de rest niet is geinfecteerd.


parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-14 - 09:59:50 send message to parkietenpeter

Swaas,

Ik denk als mensen inderdaad eens een pbfd-vogel in de handen hebben gehad, anders zouden praten.

Ikzelf heb een agapornis gehad met pbfd. Hier had ik niet zo'n band mee als jij natuurlijk met Boko. Maar als ik zie hoe ziek een pbfd-vogel uiteindelijk, gegarandeerd, wordt.

Ik heb de fylosofie: "Ik heb dieren voor mijn plezier, en voor mijn plezier hoeft geen dier te lijden."

PBFD-vogel lijden, vroeg of laat, wanneer begint de pijn? Ik voel het niet, maar het komt gegarandeerd.

Mijn besluit staat in zo'n geval ook vast.

sad :( Peter


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-14 - 11:11:08 send message to Hawkeye_nl

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Misschien is de keus voor mij extra moeilijk! Denk ik er net even iets anders over als anderen? Maar ik vind het heel erg als mensen uitspraken doen op basis van onbekende data.
Ik lees hier dat mensen bij voorbaat dus al hun beslissing kunnen maken omdat ze weten wat er zal gebeuren? hoe kan dat dan? Is jouw vogel niet net een drager die niet zelf ziek word. En daarmee misschien wel de sleutel tot een genezing bij zich draagt?

Ik heb een onbekende spierziekte. Hierdoor heb ik altijd pijn. Heb last van moteriek stoornissen en krijg steeds meer problemen met bewegen. Ik heb al een aantal jaar in de rolstoel gezeten door tijdelijke verlammingen en heb mijn eerste Acute hartinfarct in 2000 gehad. Toch geniet ik elke dag van het leven. Van mijn gezin en familie en van al mijn vrienden. Maar vooral van het leven. Ik zou het nooit kunnen begrijpen dat iemand mij dan maar in zou moeten laten slapen vanwege mijn onduidelijke toekomst. Omdat het in de toekomst misschien wel ondragelijk voor mij zou kunnen worden. Ik ben gelukkig geboren als mens. Als vogel was mijn overlevingskansen bij voorbaat namelijk al zeer gering. Is het niet door de onbekende ziekte dan is het wel door het medeleiden waar ik niet om vraag.

Vooropgesteld: ik weet ook nog niet wat ik zou doen. Ik heb gelukkig nog geen vogels gehad met PDFD of welke andere ziekte dan ook. Maar... of ik een vogel die lekker bij mij op schoot zit te spelen en te krauwelen zonder dat deze lijkt te lijden onder hetgeen er net is gediagnosteerd zou kunnen laten inslapen? Ik vind het heel moedig dat jullie deze stap hebben gezet maar weet niet of ik het ook zo zou kunnen.

erwin (maar nu wel heeeeel erg prive en persoonlijk)shocked 8O


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2005-01-14 - 11:39:34 send message to jani

Erwin
Ik vind het heel moedige dat je over je ziekte praat(en dat zouden mensen meer moeten doen)maar het gaat hier over een heel besmettelijk virus welke andere kan ziek maken.
Ben het met je eens mocht het niet besmettelijk zijn of mocht je de dieren volledig in afzondering kunnen houden dat er absoluut geen besmetting mogelijk is, maar dat is nooit 100% te garanderen.Ik denk dat er ook eens aan de duizende andere kromsnavels moet gedacht worden.
Vind dat er van de overheid een verplichting naar de dierenartsen zou moeten komen die er in bestaat dat ze elke positieve vogel van zowel snavel en veerrot als kliermaagsyndroom in beslag word genomen en een tweede maal onderzocht word indien 2 maal positief verplicht inslapen en cremeren.
Enkel zo kan men een groot percentage positieve dieren wegnemen en de besmettingsgraad verminderen,want wat ben je ermee als een positieve vogel blijft zitten(is enkel een besmettingshaard)laat staan dat er nog mensen zijn die zoiets zouden verkopen.


elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-01-14 - 11:42:51 send message to elfje

Erwin als je ziet dat je beestje wegkwijnt beslis je wel anders hoor zeker als je van hem/haar hou. Ik heb er zelf ook wel vaker over nagedacht omdat ik wel een besmette vogel heb gehad met wat als de nieuwe vogel ziek wordt, en dan denk je omdat je gevoelens op dat moment op 1 staan van nou dan ga ik toch niet meer naar een dierenwinkel, dan gaan we maar niet meer naar centerparcs met de vogel en dan ga ik toch niet meer om prive met mensen die vogels hebben en bestel ik alles toch online als ik iets nieuws wil hebben voor de papegaai. Maar de realiteit is dat het niet mogelijk is en zeker niet als je meerdere vogels hebt.Hoe goed je alles ook ontsmet de kans bestaat dat jij het toch doorgeeft door het stof of dons wat je stiekum meeneemt als je naar buiten gaat. En dat risico zou ik niet willen nemen in rekening houdend wat een verdriet wij hebben gehad om een babyvogel die we maar 4 weken hebben mogen kennen, omdat verdriet ook iemand anders aan te doen.


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-14 - 12:13:57 send message to Hawkeye_nl

Ik begrijp jullie gedachten heel goed, zekers als je al met dit bijltje hebt gehakt. In dat geval vind ik de beslissing echt wel rechtvaardig en goed.

Maar misschien ben ik het verkeerde voorbeeld. Dan neem ik een ander voorbeeld dat exact gelijk is aan waar we het over hebben. Namelijk AIDS!
Ik had het al een keer aangekaart maar bij mensen met een zelfde situatie gaan we ook anders om. We doen massaal aan prefentie en voorlichting over de ziekte. We zorgen voor goede opvang mogelijkheden en kijken samen of we oplossingen kunnen vinden. Hebben wij mensen dan echt meer rechten dan dieren? Mogen wij complete diersoorten uitroeien omdat ze ziek zijn geworden? Uit hun lijden verlossen is wat anders als afmaken omdat ze misschien ooit zouden kunnen gaan lijden! Als een dier echt lijd onder de ziekte dan ben ik het er volkomen mee eens dat je kiest voor deze optie! Dan steun ik ook een ieder die voor deze beslissing staat waar ik kan.

Wij mensen zijn technisch gezien de sterksten op aarde. Ik heb van mijn vader geleerd dat de sterken de zwakkeren moeten beschermen en niet als een bully moeten terroriseren. Als je hele groepen met dieren massaal gaat uitroeien dan sterven ook andere dieren. Het is een kettingreactie waar ook wij zekers niet op staan te wachten.

erwin



parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-14 - 12:24:44 send message to parkietenpeter

Erwin,

Het is inderdaad zo dat als wij onszelf vogelliefhebber willen noemen wij juist degene zijn die onder alle omstandigheden het beste met de vogel voor moeten hebben. Dit begint vanzelfsprekend met het vooronderzoek en daar is nog veel te weinig van bekend.

Het zou zeker ene heel goede zaak zijn als hier budget beschikbaar kwam. Dit budget zou ik het liefst, net als jij, van de overheid zien, maar dat komt blijkbaar niet. Als je nagaat wat een gedegen onderzoek zou gaan kosten denk ik niet dat wij, idealisten zoals we hier zitten, dit met de beste wil kunnen ophoesten. Het grote nadeel is denk ik ook dat er vele meer zijn die net als jij van een wao moeten rondkomen, ik ook. Dit is geen vetpot zoals je zeker weetlaugh :D maar iets bijdragen kunnen we wel in de vorm van het internet afstruinen, alle informatie verzamelen, en zo gedegen info publiceren zodat deze en public toegankelijk is. Krijg je natuurlijk wel weer met copyright te maken. Niet alles kun je zo verzamelen en bundelen. Maar dat is denk ik wel een goede start.

Verder ben ik van mening dat euthanasie het allerlaatste moet zijn waar je heen grijpt. Zonder meer.

Het is te hopen dat iedereen hier wijsheid in toont. Het wordt al een echte plaag. Voor zover het dat al niet is.

We gaan speuren.
wink ;) Peter


elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-01-14 - 12:28:13 send message to elfje

okay ik ben echt eigenwijs wink ;)
maareh Aids is eigenlijk ook geen vergelijk. Aids krijg je niet door dezelfde lucht in te ademen dat krijg je door sexueel kontakt of door bloed vermenging (om het zo maar te noemen)Bij PBFD kan je de ziekte overbrengen door het stof wat vogels produceren. of de dons veertjes dat is dan toch geen vergelijk? En wat we allemaal nog niet weten. iemand met aids besmet alleen maar iemand als hij moedwillig sex etc heeft en dit wordt gezien als doodslag geloof ik? een besmette vogel besmet alle vogels in zijn omgeving als die vogels pech hebben.



Cheetah
Website Member
Posts :174

Website Member
2005-01-14 - 13:09:51 send message to Cheetah

Goede topic Dennis !!!

Ik zou hem eerst nog even appart houden in een quarantaine.
Na een paar maanden weer testen.
Want hoe vaak hoor de dat een papegaai positief blijkt en dan later niet meer.

Als je alleen maar 1 vogel hebt zou ik hem alleen laten inslapen op het moment dat hij echt pijn begint te krijgen.

Heb je er meerdere dan zou ik het wel sneller doen, maar ik zou pas op de uitslag van de 2de test wachten.
Heb er er meerde


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2005-01-14 - 13:23:27 send message to jani

Wat ik mij eigenlijk afvraag is of er hier geen lezers of gebruikers zijn op deze site die hier of daar contacten hebben met mensen van grote verenigingen of loro-parc om eens te polsen of er niets op europees niveau kan opgestart worden ter onderzoek naar deze ziektes.
Geloof me dit is enkel op zo een niveau op te lossen want een dergelijk onderzoek kost handen vol geld en is op nationaalniveau niet te betalen zeker niet onder de vogelliefhebbers.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-14 - 13:24:45 send message to natasja

ik denk dat vooral gevoel erbij komt kijken en omstandigheden ..

Ik ben in mijn vrienden/kennisenkring en familie de enige die een vogel heeft , als mijn kiek dus een drager zou zijn ( er vanuitgaande dat je dat dan wel weet ) dan zou ik mijn vogel dus niet laten euthaniseren de kans dat ze andere vogels besmet is in mijn geval gewoon wat kleiner .. ik heb zelf geen andere vogels en niemand in de omgeving met vogels ,natuurlijk blijft er wel een risico ik hoef maar iemand tegen te komen in de supermarkt of dergelijke ..

Maar .. als je het weet kan je risico's wel beter verminderen en ben je al beter bezig als vogeleigenaren die niet weten dat ze zieke vogels hebben etc. dat is dan misschien geen excuus voor de risico's die ik neem .. op zich niet als je naar het grote plaatje kijkt maar kijk bijvoorbeeld met de vogelpest hoeveel dieren er geruimd werden en hoe ontzettend veel mensen hun dieren hebben verstopt of onder laten duiken .. die zijn dan ook bezig met hun "egoisme" net als ik dat dan dus zou zijn ..

Maar stel .. je euthaniseerd je vogel wel omdat je de risico's niet wilt lopen .. wat doe je dan ?
Ga je dan alle plaatsen af waar je bent geweest om door te geven dat er een mogelijke besmetting voorgevallen kan wezen ..?
Je kan ook voor de uitslag andere dieren hebben besmet hoe ga je met die informatie om , hang je het gelijk aan de grote klok dat je een besmet dier hebt gehad of hou je het stil en tref je je eigen veiligheidsmaatregelen ..?

Ik denk dat veel kwekers het laatste zullen doen .. want als bekend word dat ze besmet zijn (geweest) met besmettelijke ziektes zouden veel mensen niets meer met je te maken willen hebben , althans .. je bent eigenlijk niet meer welkom op tt's , in het huis van kwekers , tijdens vergaderingen van vogelverenigingen etc etc .



Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-14 - 16:09:29 send message to Hawkeye_nl

Kom op elfje, iets positiever mag je er nog wel tegenaan kijken toch?

Als dit virus dan zo enorm besmettelijk is dan is het antwoord net zo simpel. Dan moeten alle vogels worden afgemaakt omdat het virus dus al alles heeft besmet. We hebben het niet over een virus van een paar maand oud maar van vele jaren. Al heel veel jaar gaat dit virus rond en maakt het slachtoffers. Dit virus verspreid zich ook op meerdere manieren. Ik denk niet dat als iemand bij jou op de koffie komt die thuis een papegaai heeft met PDFD dat jouw vogels dan direct PDFD zou krijgen. Als dit wel zo zou zijn dan is het virus ook airborn en dan zijn we nu echt te laat omdat in dat geval alles al is besmet.

Natuurlijk besef ik heel goed dat het enorm veel gaat kosten als je onderzoeken wilt. Maar als iedereen nu maar blijft wijzen naar een ander om een begin te maken dan loopt het probleem vanzelf in het 100. Een enkeling kan wel degelijk een verschil maken. Wij kunnen echt wel een begin maken en dan de overheden of anderen meekrijgen. Maar niet door te roepen van jullie moeten iets doen. Begin zelf en sleep anderen mee. Volgens mij is dat de enige manier.

Erwin


joker
Website Member
Posts :7

Website Member
2005-01-14 - 16:18:33 send message to joker

tis allemaal leuk maar mag aannemen dat hier op het forum mensen erbij zitten die meer dan 1 of 10 vogels thuis hebben zitten wat zijn eigelijk de kosten van zo'n test per vogel dan.
en weg blijven bij vogels zal een probleem worden kun je eigen net zo goed opsluiten in je eigen huis buiten vliegen er genoeg rond


Hawkeye_nl
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-14 - 16:23:02 send message to Hawkeye_nl

Joker,

ik heb nu 11 papegaaien in en 3 buitenshuis.
de kosten komen gemiddeld met consult enz. op 80 € per vogel per keer.

Erwin




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 116 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede