Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Bol blauwfazantje uitvangen
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



pluimenest
Website Member
Posts :129

Website Member
2005-06-23 - 13:12:29 send message to pluimenest

Natasja,
je vergelijkt appelen met peren.
Papegaaien wegen, bij manier van spreken een tienvoud van een blauwfazantje, het is dus ook logisch dat je meer "tijd" hebt om te reageren wanneer een dergelijke vogel "gaat dik zitten".
Anderzijds, vergeet niet dat het hier gaat om iemand die nog studeert en dus niet altijd thuis is.
Ik zeg gewoon : brutte pech !!!
Het is ook zo, volgens mijn hééééél bescheiden menig, dat, indien je met een dergelijke zieke vogel naar de veearts gaat, het kalf al lang verdronken is, en je gewoon de veearts zijn kas spijzigt.
Want om te weten wat uiteindelijk is fout gegaan, zal de veearts een anti-biogram moeten laten opstellen, iets wat minstens enkele dagen - weken vraagt, en moet uitgevoerd worden door een gespecialiseerd labo.
En als we dan toch positief willen eindigen, ik heb nog altijd wel een mannetje teveel.
je kan hem gratis komen afhalen.
En nu aan jou Natasja.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-06-23 - 13:17:07 send message to natasja

nu aan mij .. ? vrij simpel ik heb nooit beweerd mijn edelpapegaai te vergelijken met een blauwfazantje dat is een argument waarmee jij je gelijk probeerd te halen.

maar het is een nogal zinloze discussie en denk niet dat de topicstarter gebaat is met zoiets ,

sommige mensen vinden dus dat een vogel een betere kans heeft als je handeld zodra je ziet dat er wat mis is met het diertje , andere vinden blijkbaar van niet .. brute pech .. of het dat is zullen we in het midden laten


pluimenest
Website Member
Posts :129

Website Member
2005-06-23 - 13:20:51 send message to pluimenest

Natasja,
ik heb een alternatief aangeboden om een jonge liefhebber verder te helpen, doe eens iets construtief en geef een oplossing, geen marginale opinies.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-06-23 - 13:46:35 send message to ParkietenPeter

Het is natuurlijk niet de bedoeling om personen uit te lokken tot bepaalde uitspraken.

Ik denk dat duidelijk mag zijn wat Natajsa bedoelde. Zij heeft gezegd hoe zij erover denkt met de duidelijke hoop om een volgende keer sneller te reageren. Vind dit zelf wel constructief genoeg.

Naturlijk heeft iedereen zijn persoonlijke redenen om te handelen zoals hij handelt. Natuurlijk is niemand telepatisch en kan zo nooit gesteld worden wat er mis was. Hier hebben artsen zelfs een opleiding voor nodig gehad.

Dit mag voor velen een les zijn voor de volgende keer.

Succes
Peter


golemm
Website Member
Posts :151

Website Member
2005-06-23 - 14:00:35 send message to golemm

als ik mij hier heel even in mag mengen.....
Pluimenest jij geeft een "oplossing" voor een liefhebber die gedupeerd is, Natasha echter stelt terecht het vogeltje centraal en voor dat beestje zijn inmiddels geen "oplossingen" meer, dus daar kun je moeilijk naar vragen.

De vogels zijn nu eenmaal aan ons overgeleverd als het gaat om inzicht in de verzorging etc. je moet je stinkende best doen om de beestjes een zo optimaal mogelijk leven te bieden. Echter als je niet accepteert dat je ook maar een leek bent op het gebied van vogelgezondheid (tenzij je zelf dierenarts of bioloog bent) kun je het beste stoppen met het houden van vogels in gevangenschap. Ik heb ook wel eens n vogeltje dat 4 dagen "niet top-fit" is en daarna weer kiplekker en laatst ging er bij mij een parkiet dood die ik 2 weken verzorgde omdat mn schoonvader op vakantie was, nadat ie 1 dag bol zat en ik dag 2 ermee naar de dokter was gegaan. Het is dus heel moeilijk inschatten.

Maar anderzijds, toen ik ben gaan studeren ben ik wel na korte tijd gestopt met vogels houden omdat ik ze niet meer optimaal kon verzorgen. Er zijn veel misstanden in de vogel"sport" en ook bij goedwillende amateurs (waarik mij onder reken) gaan er geregeld dingen fout die voorkomen hadden kunnen worden! Na 20 jaar ben ik dit jaar pas weer begonnen met vogels en ik vraag me ook geregeld af waar ik eigenlijk mee bezig ben en ik vind dat iedereen dat zou moeten doen.


cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2005-06-23 - 15:30:10 send message to cocobar

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Kijk het hele verhaal kan ik niet STEEDS volledig uit de doeken doen, dus de volledige situatie kennen jullie NIET.

Wat ik wel wil verduidelijken dan is, dat ik een halve dag thuis was tussen de examens door, om de was en de plas te doen etc etc en heb alleen bij de vogels voor de basisvoorziening gezorgd (eten, drinken, badje en de voliere eens nat gespoten.). Toen dacht ik zo van, oei is dat blauwfazantje nog volledig fit of niet??, want hij was in een bolleke aan het slapen. Maar na korte observatie zag ik hem vliegen en eten en daarna wisselde het met de partner om op het nest te zitten, dus niets aan de hand (dacht ik toen en misschien ook nog zo op dat moment). Dan 4 dagen weg van huis (examens) en bij thuiskomst zag ik hetzelfde (bol en slapen) en toen ik dat wou toetsen of het erg was, kon ik hem gewoon oppakken. Het was toen rond 21u ofzo (sorry, ik heb geen privé dierenarts die toen nog even kon langskomen!!), want ik herinner nog dat de andere vogels op stok gingen en heb em toen apart gezet en toen was hij de ochtend daarop dood.

Haast ieder persoon die hier op het forum komt, is geinteresseert en begaan met de vogels die hij/zij houdt. IK ga van deze REGEL uit, dus uitzonderingen links gelaten, en zal dus ook steeds al het mogelijke doen voor mijn dierbare vliegertjes. Moest het mij niet interesseren, had ik zelfs niet eens hulp/raad gevraagd. Ga aub ook eens wat meer uit van de goodwill van de mensen.


cocobar
Website Member
Posts :591

Website Member
2005-06-23 - 15:37:26 send message to cocobar

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ook wil ik nog vermelden, dat wanneer ik er niet ben tijdens de examens, er altijd iemand naar de vogels omziet (2personen zelfs, kwestie van een back-up te hebben) om ze optimaal te kunnen verzorgen. Er was in die tijd niet speciaals opgemerkt, want zoon vogel verstopt dat zoals reeds gezegd verdomd goed...


MADDAD
Website Member
Posts :185

Website Member
2005-06-23 - 16:31:53 send message to MADDAD

beste Ls

Ik wou hier ook wat op zeggen.ik heb ook wel eens een papegaai de dood ingejaagd omdat ik te vlug naar de dierenarts ben gegaan.deze papegaai had schimmelinfectie op de luchtwegen en kon dus moeilijk ademen ,als je hem gaat vangen komt er veel stress vrij en je moet er achteraan jagen het beestje word bang en krijgt nog minder zuurstof,omdat hij een hoger hartslag krijgt.voor ik bij de dierarts was lag hij al in coma en is helaas onder zijn handen gestorven gestiktsad :(.deze dierarts zei tegen mij dat ik hem beter in zijn eigen voilere kon laten zitten in de buitenlucht.dat ie dan groot kans had dat hij in een paar dagen weer de oude was,dus wat is ooit wijsheid?

Groetjes John


padda
Website Member
Posts :96

Website Member
2005-06-23 - 20:08:19 send message to padda

ik ben ook student en zit nu al 4 weken constant in gent op mijn kot dus mijn vogels heb ik al 4 weken niet gezien. Ik ga morgenavond naar huis voor enkele uren en kom dan terug naar Gent, ik ga ze ook maar eventjes vluchtig zien dus het is goed mogelijk dat ik het ook niet zal zien als er 1 ziek is en de volgende dag dan een mail ontvangen dat er 1 gestorven is zonder dat ik het gezien had dat hij ziek zat. Mijn vader en zus zorgen voor ze en ik heb in het begin verschillende vogels verloren omdat ze het ook niet vroeg genoeg zagen als er iets verkeerd was of omdat ze dingen nog verkeerd inschatten maar ik ben erg blij dat ze het willen blijven doen anders zou ik alles mogen opdoeken, Jurn


MrandMrsSwift
Website Member
Posts :388

Website Member
2005-06-23 - 22:08:04 send message to MrandMrsSwift

Wat vermoeiend dit.
Weet je wat het is??
Het verschil tussen een man die dieren houdt en een vrouw!!

Mannen denken 9 vd 10 x van 'ach, zal wel niks zijn. Of ach ik zie wel hoe het gaat'.

Vrouwen denken 'hey dat ziet er niet goed uit, als het morgenvroeg nog zo is maak ik een afspraak bij de dierenarts.

En de meesten hebben dieren omdat dieren hun boeien. Dieren kunnen nou eenmaal niet praten.
Maar JIJ bent er verantwoordelijk voor.
Als ik een dier was van iemand, wil ik ook serieus worden genomen als ik niet zo lekker in mijn vel zat.
En niet alleen naar een dier omkijken als het er goed uit ziet. Maar juist als het er niet goed uitziet.

En of het nou een diamantduifje is van 7 euro of een ara van bijv. 1000,00.

Het leeft & heeft gevoel.
En jij bent verantwoordelijk voor het welzijn.

Ik hou het er maar weer eens op..
Mannen zijn anders.. En dit zullen ze altijd blijven. Soms maakt dat ze zo leuk en soms wil je ze er wel om afschieten.


MrandMrsSwift
Website Member
Posts :388

Website Member
2005-06-23 - 22:10:57 send message to MrandMrsSwift

En het gaat helemaal niet om kritiek of afschrikken.

Actie = reactie

Kritiek kan ook positief zijn.

Zo van : laat ik de volgende keer wat sneller reageren. Omdat je ziet hoe snel het kan gaan.

En het is natuurlijk zonde dat een dier doodgaat, en het kan nou eenmaal gebeuren.
Maar het is zo zonde als ke te laat bent omdat je het niet echt serieus hebt genomen en dat daardoor, door een eigen inschattingsfout een dier toch dood is gegaan.

Dan denk je vaak wel ff van balen, dit had anders gekund of kunnen zijn.



molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2005-06-23 - 22:58:34 send message to molineti

Ben bang dat sommige de vogeldierenarts en de hulp die hij/zij kunnen bieden overschatten!

Zeker wat betrefd kleinere vogelsoorten(zoals Niltava al zei),als ze bol gaan zitten,zijn ze eigenlijk almeer dan ziek(bijna dood)

Bij zwaardere(grotere) vogels heb jezelf,en/ook een dierenarts meer kans op genezing.

Dus eigenlijk zouden we de ,,verwijten,,van niet naar een dierenarts gaan wat moeten nuanceren(ook gelet op dat eranders sommige mensen,geen vragen meer zullen stellen)


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-06-24 - 00:13:28 send message to dooren

Als je bv een zieke vogel direct apart zet in een warme ziekenkooi, dan geef je zo'n zieke vogel zeker een paar extra dagen, en jezelf meer tijd. Dit moet je dus altijd doen.

Los van het feit dat een dierenarts vaak ook niet kan helpen, zeker bij de kleinere soorten moet je geluk hebben dat het een "standaardziekte is".
Bv. een darminfecties die met een breedspectrum antibiotica kan worden bestreden.

Helaas zijn vele liefhebbers totaal onbekend met vogelziekten en hebben ze al helemaal geen ziekenkooi. Een paar dagen warm zetten doet vaak wonderen.

Ik vind een ziekenkooi een zeer belangrijk hulpmiddel, zonder deugelijke ziekenkooi maakt een vogel weinig kans ook al ga je braaf naar de dierenarts.
Gert


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-06-24 - 01:33:43 send message to Chow

Hey Cocobar, ik zou al een paar dagen volledig klaar zijn met al die lui die het beter weten. Daar zitten namelijk lui bij die ook net beginnen en geeneens het geld hebben om hun vogels op een goeie manier te huisvesten. Zolang die ferplast kooien buiten zetten omdat Papa geen echte voliere wil hebben zou ik ze echt niet serious nemen.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-06-24 - 07:47:43 send message to natasja

als je mensen enkel serieus neemt wanneer ze dure voliere's hebben staan dan is dat een ernstige tekortkoming in je eigen karakter ..

wat betreft mannen en vrouwen die vogels houden , dat dat anders is daar sta ik niet achter , ik vind dat de zorg aan dieren een kwestie van verantwoording nemen en karakter is en niet gebonden aan sekse wink ;)

Ik heb ook nergens ge'oppert dat ik verwijt dat er niet naar de dierenarts is gegaan, ik heb het gehad over actie ondernemen , dat kan o.a. op de manier zoals Gert ( dooren) aangaf doormiddel van een ziekenkooi.

Verder kan je natuurlijk redenen aangeven waarom je niet zoveel aanwezig kon zijn bij je vogels maarja misschien denk ik iets te nuchter maar mijn gedachte daarbij is toch dat je de verantwoording hebt genomen over dieren en die dus na zult moeten laten komen , aandacht /tijd/verzorging is dan een pre.

en Pluimenest ,een vogel aanbieden als vervanging van een overleden vogel vind ik geen constructieve oplossing eerder een destructieve.

Maar Parkietenpeter heeft inmiddels duidelijk aangegeven wat ik met mijn posting probeerder te zeggen en ik denk dat ik het daar dan ook maar bij ga laten zitten.

Ik blijf van mening dat als je handeld bij de eerste symptomen je een dier een grotere kans geeft als dat je 4 dagen later gaan handelen , andere denken daar blijkbaar anders over en da's hun goed recht.





Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 124 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede