Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > kat in de zak Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2003-10-27 - 23:30:54



spanger
Website Member
Posts :1

Website Member
2003-10-27 - 23:56:41

Ik dacht dat iedereen onderhand wel wist dat het Dennis alleen maar om geld ging, maar de opmerking van Rene Schuurman snijdt hout: kwekers die zulke jonge vogels verkopen zijn geen haar beter! STOP DAARMEE!!!!


luca
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2003-10-28 - 13:01:35

Jesses we haden hier een kabeluitval van een dag ,, maar we konden eindelijk zien op tv hoe dat die Dennis uit Amsterdam even door het programma ,,,,, een kat in de zak ,,,,,,, werd aangepakt.
Mijn dank gaat in ieder geval uit naar de makers en diegenen die hun verhaal deden.
Een ieder kan zn beklag doen hoe meer mensen NU reageren des te beter want dan gaan ze stappen tegen `m ondernemen dus informeer iedereen die jullie kennen die door hem zijn opgelicht.
En neem contakt op met : www.rtl.nl/actueel/dekatindezak/
mag ook naar : members.home.nl/ghalief/ en wij sturen het door.

mvg
Will.


quickly
Website Member
Posts :6

Website Member
2003-10-28 - 13:21:11

Dat die dennis fout is staat als een paal boven water maar aangezien zijn zaak nog steeds bestaat komt door zijn klanten! (geen handel geen zaak)Ik ben van mening dat de mensen die zo'n jong papagaaitje kopen ook niet vrijuit gaan
Het is voor mensen zonder gedege kennis van het opkweken van papagaaien onmogelijk om zo'n baby groot te krijgen dus met een beetje verstand gegin je er niet aan.en de kwekers die aan dat soort zaken levert zien alleen maar euros voor ogen en het welzijn van hun vogels intereseerd hun blijkbaar niets.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2003-10-29 - 21:33:35

Dat Dennis fout is was al bekend, al jaren.
De grote fout echter ligt bij klanten die zonder een greintje verstand van vogels een papegaai kopen.
Als we een goede minister hadden zouden er misschien regels kunnen komen, een verbod op het houden, tenzij...
Zoiets is in Duitsland voor veel exotische dieren al prima geregeld.
Zowel bij dennis als bij de minister draait alles om geld, dierenwelzijn is van geen belang.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2003-10-30 - 20:11:22

Onzin!
Het is natuurlijk onzin om te beweren dat de klanten fout zijn omdat ze graag een lieve jonge vogel willen kopen angry Het is maar een héél klein deel hun schuld. Het zijn de kwekers en de handelaren die beweren dat je een vogel het best rechtstreeks uit het blok kan kopen omdat ze dan zogenaamd het best tam kunnen worden. Zonder die onzin praat koopt een consument ook verstandiger. Niemand wil er toch een oudere vogel wink ;) Die zijn toch niet tam te krijgen wink ;) Mispoes dus! angry Daar wordt ik nu niet goed van ... Stop de onzin praatjes over de vogels en je stopt een groot stuk onnodig dierenleed.
happy :)happy :)Koop vogels nooit eerder dan dat ze volledig zelfstandig zijn en vol in de veren. Als je de mogelijkheid hebt koop dan een oudere vogel (de gemiddelde papegaai wordt wel 60 tot 80 jaar) Ook die dieren hebben een lieve en zorgzame baas nodig.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2003-10-30 - 20:18:41

Voor de zoekende liefhebbers!
Een jonge vogel die nog niet zelfstandig is loopt een verhoogt risico om dood te gaan door bv:
gebrek aan voedingstoffen (vitaminen gebrek)
gebrek aan warmte (onderkoeling)
gebrek aan voeding (ondervoeding)
zwakte (de eerste keer dat ze veren krijgen is extreem zwaar voor een vogel. Vooral omdat ze in deze periode alle veren moeten krijgen.

Dat een jonge vogel alleen tam wordt is de grootste onzin die er bestaat. Er is geen vogel ter wereld die je niet "handtam" kan krijgen als je maar weet wat je moet doen. Uiteraard is het soms beter een vogel niet "handtam" te maken of is het bij sommige vogels enorm moeilijk.
Wil je meer weten over de kromsnavels kijk dan eens bij:

[url]www.macawclubholland.nl[/url]


gerrrrrits
Website Member
Posts :2

Website Member
2003-10-30 - 23:23:12

Toch wordt er op deze site ook nog gewoon geadverteerd met baypapagaaitjes .Dubbel he ?


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2003-10-31 - 00:04:10

Dat ligt er maar aan! wink ;) De gaaitjes kunnen gewoon aangeboden worden, daar zit ook geen kwaad in. Als ze maar zelfstandig zijn op het moment dat je je vogel meeneemt naar huis. Dan heb je de grootste overlevingskansen voor een jonge vogel. Kijk anders eens op het stuk hierover bij de macawclub holland. [url]www.macawclubholland.nl [/url]


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2003-10-31 - 00:07:03

Je bedoeld bij deze site toch wel vogelarena.com hè op de site van de the macaw club holland worden geen vogels te koop aangeboden shocked 8O


blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2003-11-04 - 00:21:02

Laten we elkaar niet afmaken, ook onder de ara kwekers zitten mensen die baby's verkopen.
Ook onze webmaster verkoopt baby papegaaien, dat kan allemaal, als ze maar bij of van ervaren mensen terecht komen, mensen die verstand hebben van handopfok.
Ook daar schuilen natuurlijk weer gevaren, sommige handopfokkers brengen tientallen baby's of meer jonge vogels per jaar groot, met gevaren zoals ziektes.
De echte schurken in mijn ogen zijn die baby papegaaien aan particulieren verkopen die nog weken met de hand gevoerd moeten worden.
Van hun kun je niet verwachten dat ze altijd de disipline opbrengen die nodig is voor een goede handopfok, verder ontbreekt het hun vaak aan de juiste informatie, ach dat handopfokken gaat vanzelf, wordt hun verteld.
Er is nu eenmaal een vraag naar hier gekweekte papegaaien, die met de hand groot gebracht zijn, daar zullen we niets aan kunnen veranderen, maar we kunnen er wel verantwoord mee omgaan, zoals goede informatie geven.
Misschien een nieuwe rubriek op vogelarena waar je hand opfok kunt aanbieden, maar waar kopers tevens informatie kunnen vinden over hoe en de nadelen van hand opfok.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2003-11-05 - 20:05:24

Inderdaad blg heeft helemaal gelijk.

Het gaat erom aan wie je de jongen verkoopt. Wij verkopen de jonge grijze al 3 jaar lang aan dezelfde persoon. Deze brengt ze verder met de hand groot, en die verkoopt tamme zelfstandige grijze roodstaarten aan geintresseerde particulieren.

Er is gewoon vraag naar tamme grijze roodstaarten. We hebben zelf niet de tijd om ze met de hand groot te brengen, dus dit is een goede en verantwoorde manier van de jongen verkopen.


pitoe
Oud Lid
Posts :27

Oud Lid
2003-11-05 - 21:14:42

beste vrienden

heeft iemand het programma opgenomen
kat in de zak over dennis want ik wil het graag ook zien
en we kunnen het niet krijgen in belgie

groeten pitoe
maixime@hotmail.com


quickly
Website Member
Posts :6

Website Member
2003-11-12 - 23:13:42

Wanneer de mensen die een papagaai in huis willen (vaak niet eens vogelliefhebbers)nu eerst eens goed nadenken en informatie opdoen bv via dit forum en niet een papagaaienbaby gaan halen alsof het een bos bloemen is dan word er al heel wat elende voorkomen Afgezien of een papagaai wel in zijn eentje in huis hoort.
Let op ik praat de verkopers van baby's niet goed maar als er geen vraag is dan ook geen handel.En geen handel geen... juist

groeten Hans


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2003-12-17 - 10:10:08

22 dec as.is er weer een nieuwe kat in de zak vervolg over Dennis Papegaaien kijken allemaal




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 143 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede