Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > hybride kweek een gruwel??
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-26 - 11:13:14 send message to dooren

Daar zijn ook wel weer ideeën op los te laten:
Meer vogels per kweker.
Minder soorten vogels zodat de soorten die je hebt in goede aantallen aanwezig blijven.

Ben al zo'n 25 jaar lid van een vogelvereniging, moet zeggen dat er altijd wel weinig jongeren
waren. Heeft denk ik ook te maken met eigen huis, dus eigen voliere e.d.
Maar henk, nu dwalen we nog verder aflaugh :D
Gert


henkmeer
Oud Lid
Posts :354

Oud Lid
2005-03-26 - 11:16:23 send message to henkmeer

kijk uit Gert , voor je het weet beland je in een ander topiclaugh :D
Wat definieerd een goede kweker
laugh :D

Henk


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-26 - 12:21:49 send message to Jacqueline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

happy :)

12 jongen op een jaar, zie dan ook in waarom deze vogels gingen alsof ze de enigste kans van hun leven kregen om tot nakweek te komen.
Zaten al twee jaar te wachten op datgene wat ze in hun ogen te kort kwamen om tot een geslaagde nakweek te komen.
Begin niet gelijk te denken en te roepen melken/leegtrekken en weet ik al niet meer, jongen van 7/8 weken in het blok en 4 eieren erbij die dan ook nogeens bevrucht waren, ga je die weggooien.????? IK NIET, EN NIEMAND NIET.
Nu is het koppel zover dat ze netjes volgens het ritme van de natuur hun nakweek geven.
We hebben het over vogels die het voor het eerst deden en dat nog eens heel graag willen ook, kan je ze niets kwalijk nemen dat ze voor de eerste keer flink uit de maat liepen.
Zie het liever zo voor een toekomstig kweekkoppel dan het tegenovergestelde.
Begrijp het gewoon niet dat wanneer er eens een koppel doorslaat, er gelijk reactie's moeten komen van jamaar en zus en zo, waarom niet eens wat dieper lezen en kijken wat de oortzaak kan zijn van dergelijk gedrag bij een aankomend kweekkoppel.
Of zijn we van gedachte dat elk jong koppel alles ineens perfect uitvoerd, en geen aanloop nodig hebben om het een en ander in goede banen te laten verlopen.
Zijn we pas tevreden als een koppel er 20 jaar over doet om eens te beginnen denken aan voortplanting, of moeten er eerst 5/6 ronde's onbevrucht te voorschijn komen voordat ze het door hebben, he we doen iets niet goed.
Nee dan maar even een in de ogen van vele ( niet goed ) maar wel resultaat en het ritme komt daar vanzelf weer bij, zoals ook gebleken is.

Wat het gebruik van calcium betreft, een koppel wat zo te keer gaat de eerste keer, zal zeker exstra calcium nodig hebben, maar wat dat betreft is de kennis hier wel in huis om te zorgen dat deze vogels geen gebrek opgelopen hebben aan dit preperaat, ook al is het dan een koppel wat niet van ons is.

wink ;)
Peter.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-26 - 13:09:15 send message to dooren

Dat klingt al stukken beter, Peter.
Ik met mijn simplistische gedachte, dacht het anders was, van 24-26 dagen broeden, jongen uit de nest na 12-13 weken, nog enkele weken met de ouders ed, en dan kom je niet gemakkelijk aan 12 jongen in 9 maanden.

Maar als ze zo aardig zijn, om naast de jongen ook nog eieren leggen dan wordt het anders, maar dat wist ik dus niet. Als ze het zelf doen zonder menselijk ingrijpen dan is het hun keuze.

Ik geloof dat ik pas een cursus telepathie heb gezien, misschien is het iets voor melaugh :D.

Sorry voor de miscommunicatie, ben nu eenmaal tegen dit vreselijke gedoe met papegaaien om hun jongen voor commerciële doeleinden af te pakkensad :(
Gert


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-26 - 15:15:50 send message to Jacqueline

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

happy :)

Denk niet dat het aan de manier van schrijven ligt van mijn zijde.
Het is meer door welke bril iets gelezen word.

Pak nu de hybride, door echte ervaring beschreven en voorgesteld, meerdere keren ook laten weten geen raszuivere inzet voor ogen te hebben.
Toch blijven er reactie's terug komen van het raszuiver bestand gaat naar de knoppen.
Geef notabene nog aan, wij besparen kosten nog moeite om raszuiver in ons bezit te krijgen, om ook echt raszuiver te kunnen kweken.

In een land als Amerika staat kwaliteit zeer hoog aangeschreven, kom daar niet aan met een huiskamervogel die achteraf een natuurbroed of wildvang of niet gesocialiseerde handopfok blijkt te zijn,, want je staat zo voor het gerecht.
Door dit gegeven is er gezocht naar de ideale ( als die er is ) huiskamervogel en blijkt dat een combinatie van twee wildvormen dit beeld vrij dicht te benaderen, dan is het niet raar dat er op door gekweekt word.
En deze combinatie met stip boven het verlanglijstje staat van vele vogelliefhebbers, want dat zijn ze ook de huiskamervogel eigenaren.
Is geen mode verschijnsel zoals je weleens ziet als een bepaalde diersoort in een serie of film meespeelt, nee dit is door de vele positieve verhalen die men heeft gehoord en de mond tot mond reclame, die er voor gezorgd heeft dat deze combinatievogel/hybride het zo ver geschopt heeft.
En dan kom je dus wel in het nieuws, zie deze film maar eens van de wekelijkse winners.
http://media.animal.discovery.com/fansites/petstar/videogallery/season3/ep302_winner.html
Het tweede filmpje is van de Harlekijn ara.

Daarnaast word er aangetoond dat raszuiver, maar dan echt raszuiver ondanks het verbod op import hier nog vrij eenvoudig te verkrijgen is.
Dus het samen naast elkaar bestaan van hybride kweek en raszuivere kweek is zeer goed te doen.

Nee dan is het geld wat de motivatie zou zijn om met dergelijke vogels te gaan kweken.
Karakter is toch hetzelfde als elke papegaaiachtige, ondanks dat we het over ara's hebben.
Maar neem gerust van mij aan, een Groenvleugel ara/Blauwgele ara of hybride ara is duidelijk wel wat anders dan een Grijzeroodstaart/Geelnek amazone/Geelwang amazone/Blauwvoorhoofd amazone/Panama amazone, zeker qua karakter en gedrag, teken dit op uit ervaring met deze soorten, niet uit boeken of internet, maar puur eigen ervaring.

Dan loopt het verhaal over via Spix tot kweekkoppels samenstellen.

Haal een voorbeeld aan, dat het niet altijd aan de vogels hoeft te liggen maar meestal aan de verzorging/voeding/huisvesting/ruimte/stand van de kweekruimte ten opzichte van de opkomende zon.
Geef een praktijk voorbeeld om het een en ander te benadrukken, nee maar dan is het foute boel, dit stinkt naar geld, hier word gemolken.

Wat wil men lezen is mijn vraag, begrijp het gewoon niet.
Komt er een topic, ach mijn coco is ziek, dan is iedereen gelijk vol medeleven ( zo moet het ook ).
Komt er een topic, mijn papegaaien/ara's doen maar niets, dan is het verdacht stil.
Maar komt er een topic over Hybride of hoe krom het ook lijkt een geslaagde kweek voor het eerst met een koppel blauwgele ara's, dan is het hek van de dam, en niet in positieve zin.

Als ik dan kijk naar het aantal gelezen reactie van dit topic, lijkt het mij dat vele in stilte toch ook meelezen, en hopen er iets van op te steken.
Alle veranderingen en vernieuwingen hoeven nog niet in je voordeel te zijn, maar om nu gelijk maar te roepen dat is niks en dit is niet goed, maakt dat men stil blijft staan in de verdere ontwikkeling van het houden en kweken van vogels in zijn algemeen.

Nog even een voorbeeldje.
Wist je dat vele in de begin jaren legkorrel aan hun papegaaien gaven, want bij kippen werkt het ook was het motto, meer eieren, weet je ook de uitkomst, VERBRANDEN NIEREN zuipen als een alcolist gingen deze vogels doen, maar zo het opgenomen werd kwam het er ook uit, toch bleven er lange tijd kwekers met dit produkt bezig, geen resultaat maar wel vogels naar de kloten.
Als niemand voorlichting/uitleg had gegeven was er niet veel meer over geweest.
Vele lopen achter zogenaamde wijsheden/geheimen aan zonder ook maar een keer zich af te vragen, kan dit wel.

Kritisch zijn oke, maar dan ook alles in zijn gehele context lezen, en geen stukjes eruit lichten die bij je bril passen.

Peter.






Wickingh
Website Member
Posts :1058

Website Member
2005-03-26 - 15:32:45 send message to Wickingh

Hallo Peter,

ik heb dit topic gestart, gezien vanuit mijn mening,dat dit zoveel [on]genuanceerde reakties op zou roepen had ik geen idee van. Er zijn kennelijk zeer veel voor en tegenstanders, ik begrijp best dat de meningen verschillen en dat mag en moet ook. In principe snap ik zelfs dat jij je aangevallen voelt in jouw trots nl. de kweek van hybride ara's , alleen vind ik het wel jammer dat je de mening van een ander persoonlijk oppakt.Dat is nl. nooit mijn bedoeling geweest [of zal het ooit worden],om iemand op zijn hobby aan te vallen.Ik zeg dan ook sta open voor de mening van een ander zonder dat je je eigen mening hoeft op te geven.Ook wens ik je veel succes met kweken en groot brengen van deze vogels.Maar ik zal mijn mening niet herzien , ook verwacht ik dat niet van jou of andere voorstanders van de hybridekweek. Met dit stukje sluit ik voor mijzelf dit topic dan ook af.

mvg Frank


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-26 - 16:20:20 send message to dooren

Peter je weet als geen ander dat dit soort topics veel reakties krijgen, dat weet ik ook, (zie mijn eerste reaktie over dit topic).
De ene zal het niks uitmaken of je mixt of niet.
De andere bewandeld hierin de gulden middenweg.
De laatste groep is extreem tegen, zeker omdat de hybrides "bestemd zijn voor huiskamers".

Je weet gewoon dat niet alle neuzen dezelfde kant opstaan aan het einde van zo'n discussie.
Wat ik wel hoop is dat de reakties van voor- of tegenstanders, mensen aan het nadenken zetten en dat ze er veel van leren.

Waar kies je voor en wat is de toekomst. Is de amerikaanse "dollar" manier, of de meer hobbymatige met serieuze hollandse mentaliteit.
Mensen zullen zelf deze keuze maken, het enige wat wij doen is voorlichting geven via zo'n forum, betreffende de voor- en nadelen.
Verder is er niks aan de handwink ;)
Gert


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-03-26 - 16:26:29 send message to Lennart

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Het is meer door welke bril iets gelezen word


Ik had dit zelf niet beter kunnen zeggen!!!!

En wat er ook nog bij komt is dat veel reacties niet echt goed worden gelezen, maar vrij worden geïnterpreteert door een aantal lieden.
Die daarna er een aantal conclusies op los laten die er niet om liegt, waardoor veel topics worden verknalt,en discussies vervuilen.

Ook ik heb me daar regelmatig schuldig aan gemaakt en me mee laten slepen in de hitte van de discussie, maar heb voor mij zelf intussen besloten om dat niet meer te doen.

Ik wil mijn excuses dan ook aanbieden aan iedereen die zich mogelijk in de afgelopen maanden gekwetst heeft gevoeld door mijn manier van schrijven.
Ik heb nooit de bedoeling gehad om mensen persoonlijk aan te vallen.
Ik heb wel geprobeerd om de dingen helder te houden op het moment dat, volgens mij althans, sommigen probeerde een mist te laten neerkomen in een hoop en eigenlijk niet veelzeggend geschrijf middels het opgeheven (wijs)vingertje en soms gaat dat zover dat er al regelmatig mensen openlijk en zonder enige schroom worden afgez.....!!!!
En dat allemaal onder het mom van hobby!

Succes met het forum!

Lennart wink ;)


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-26 - 16:32:05 send message to Jacqueline

happy :)

Sluit me volledig bij de vorige spreker aan.

Peter.


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-26 - 21:14:54 send message to dooren

Vind het jammer dat jullie het zwarte pieten spel gaan spelen, terwijl de stoomboot van sinterklaas is vertrokken.
Jullie nemen een slachtoffer rol aan, en wijzen (in)direct naar de daders.
Maken excuses, met vervolgens een trap na.
Het is duidelijk, de zinnig discussie heeft zijn tijd gehad.
Jan, je mag van mij het slot erop gooien voor het verder uit de hand loopt.
Gert.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-27 - 09:44:22 send message to Jacqueline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

happy :)

Raszuiver maar dan ook echt.



Bijna vier maanden oud, nu al het postuur dat vergelijkbaar is met menig volwassen exemplaar.



6 maanden, nu al de keuze voor het leven gemaakt.



Inmiddels oktober 2004.
Koppelvorming krijgt serieuze vorm.



Puberaal gedrag in de vorm van treden.



Dat deze ara's zich enkel met elkaar bezig houden bewijst deze foto wel, geen treed gedrag ten opzichte van verzorger, maar alleen oog voor elkaar.



Maar ook de Blauwgele in de pure raszuivere vorm is hier aanwezig, 5.5 maanden oud.
Fors van postuur en goed van kleur.
Deze kleine reactie zegt meer dan duizend woorden.

Met liefde en toewijding opgebracht, wat men zaait zal men oogsten.

Peter.


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-03-27 - 10:27:11 send message to Lennart

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Zo is het Peter...!
En laat alle betweters nu maar eens reageren.....razz :p

Ik denk dat al die opgeheven wijsvingertjes nu groen zien van de jalouzie.....razz :p

Want van deze lieden staat nog geen postzegel van hun vogels op dit forum!
Laat staan dat je ze hoort over hun eigen kweekresultaten, maar wel menen overal een mening over te moeten hebben en de grote belerende heren uithangen......angry!!!!

quote
en wijzen (in)direct naar de daders


U moet de zaken niet omdraaien!

quote
Jan, je mag van mij het slot erop gooien voor het verder uit de hand loopt


Wie bepaalt dat?
Het is uw topic niet eens....!

Dus toch een paar andere moderators, terwijl ik in de veronderstelling was dat er maar één was...maar kan me natuurlijk vergist hebben...sad :(

Lennart wink ;)



dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2005-03-27 - 11:27:50 send message to dooren

Lennart of je hier nu foto's op hebt staan, wil helemaal niet zeggen dat je een goede kweker bent of het altijd beter weet.

Ik zelf, (en nu ga ik me op de borst kloppen, en dat doe ik niet graag) :

2x ned. kampioen in Apeldoorn.
5x oorkondes 1e kweek loris.
En voor fotos kijk je maar op de macaw club, onder bezoekjes.

Ben je nu happy met je foto's van postzegelformaat van andere "lieden".
Wat een kinderachtige opmerkingen en dat op eerste paasdag.

Inderdaad deze discussie brengt niks nieuws.
Get a life.
Gert


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-03-27 - 11:55:18 send message to Jacqueline

happy :)

Maar dat er ook plaats is voor de hybride, zeker door zijn uitermate handzame en vertrouwlijk karakter naar de mens toe is ook wel duidelijk.



Werkelijk een zegen voor de aankomende huiskamervogel bezitters.
Ongeknipt op blote schouders met het baasje een rondje wildernis.

Peter.


capito
Oud Lid
Posts :63

Oud Lid
2005-03-27 - 11:58:25 send message to capito

Dit bericht is 9 keer gewijzigd

persoonlijk worden is niet goed,wordt de sfeer niet beter opsad :(
daarom verwijderd




Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 147 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede