Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Ik erger mij enorm... Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-03-06 - 10:28:13 send message to johanblok

Voor mensen die meer dan 1 nest puppies per jaar fokken geldt nu ook al de verplichting dat zij bepaalde cursussen gevolgd hebben (in ieder geval als het om rashonden gaat).


Harry2
Website Member
Posts :22

Website Member
2006-03-06 - 10:40:03 send message to Harry2

waarom altijd dat gezeur over dit onderwerp.Is het nu al niet erg genoeg dat je bijna niet meer van de vogels vanaf geraakt door de vogelpest? Wat als de vogelpest hier toe slaat? Altijd dat gezeur over handel. Wees blij dat er handel is en hoe meer hoe liever. Want als de handelaar geen kanarietjes of grasparkietejes koopt gaat dit niet alleen een invloed hebben op de kleine hobbykweker maar zal dit invloed hebben voor iedereen. Daarom in deze wereld van jaloezie, gezeur,bemoeizucht leer eens begrip te hebben. Op de duur leef je in een soort dictatuur waarniets kane en je door al die wetten (gemaakt voor die zeurbazen) je de bomen door het bos niet meer ziet


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-03-06 - 11:09:35 send message to ParkietenPeter

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nou Harry, handel is absoluut niet verkeerd!
Ik denk dat de meeste het daar wel over eens zijn.
Als er geen handel zou zijn, is er ook absoluut geen hobby!

Maar omdat er al zóveel verkeerd gaat en dan met name bij de jonge vogels, is de wens wel reeel om hier regulatie in te zien.
Als iedereen zonder enige vorm van ervaring een jonge niet zelfstandige vogel kan kopen is het risico van huilen heel erg groot en heel eerg reeel. (Het huilen van de mens interesseert in deze dan niet eens)
Maar dit is áltijd ten nadele van de vogel. En het zou mooi zijn als dit onder controle zou staan.
Nu ben je afhankelijk van het inschattingsvermogen van de verkopende partij.

Dus erger je er ook niet om wink ;), dit is echt slecht voor het hart.

wink ;) Peter

ps. Dat extreme voorzichtigheid geboden MOET worden en dat de handopfok absoluut niet licht opgevat mag worden, kan niet vaak genoeg benadrukt worden.


oeda
Website Member
Posts :11

Website Member
2006-03-06 - 21:42:21 send message to oeda

Ik heb er geen enkel bezwaar tegen als een kweker bereid is om weken lang tig keer per dag met papjes in de weer te zijn. En de mensen die dat willen mogen daar ook best voor betalen! Persoonlijk denk ik dat het leuker en bevredigender is om met een zelfstandig jonkie zelf aan de slag te gaan om het handtam te maken.
Waar ik wel heel veel bezwaar tegen heb is dat volledige leken vogels meekrijgen die nog niet zelfstandig zijn. Soms zelfs zonder enige andere gebruiksaanwijzing als "kijk maar op internet"


zebraonline
Website Member
Posts :390

Website Member
2006-03-06 - 22:37:50 send message to zebraonline

quote
Want als de handelaar geen kanarietjes of grasparkietejes koopt gaat dit niet alleen een invloed hebben op de kleine hobbykweker maar zal dit invloed hebben voor iedereen. Daarom in deze wereld van jaloezie, gezeur,bemoeizucht leer eens begrip te hebben. Op de duur leef je in een soort dictatuur waarniets kane en je door al die wetten (gemaakt voor die zeurbazen) je de bomen door het bos niet meer ziet


Ik denk dat de kleine hobbykweker weinig last zal hebben als er geen handelaren meer zouden zijn...het zal moeilijker zijn om aan bepaalde soorten te geraken maar dat is eigenlijk een goede zaak voor de vogels zelf, want die komen dan enkel nog terecht bij ervaren kwekers die er wat van kennen...
Wat kanaries en grasparkieten betrefd : die kan je zelf wel verkopen en je zal er meer voor krijgen dan bij de handelaar...
Natuurlijk zullen nu de kwekers met 100koppels of meer gaan brullen maar die vallen niet meer onder de categorie 'hobbykwekers'...

Als velen meer verantwoord zouden omgaan met hun dieren dan zouden er weinig of geen 'zeurbazen' meer zijn en dus ook geen wetten ook...
Jammer genoeg moet eerst alles bestrafd worden voor men gaat handelen en dan nog...


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2006-03-06 - 23:39:43 send message to dijkkamp

quote
want die komen dan enkel nog terecht bij ervaren kwekers die er wat van kennen...



en hoe wordt ik dan een ervaren kweker sad :(


zebraonline
Website Member
Posts :390

Website Member
2006-03-07 - 00:16:54 send message to zebraonline

Door te beginnen met kanaries,zebravinken en grasparkieten...weet je daar alles van en heb je daar ervaring mee,kan je je toespitsen op moeilijker soorten...je hebt dan een basis die geld voor elke vogelsoort...het probleem nu is dat velen zeldzame astrilden of grote parkieten gaan houden/kweken op een dieet van zaden bij vriestemperaturen...gewoon omdat ze nooit een vogel gehad en/of gekweekt hebben...


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-03-07 - 05:30:33 send message to bert1974

als er geen handelaren meer zouden zijn dan zal de markt overspoeld worden met vogels. je kunt dan niet alleen moeilijker bepaalde soorten vinden, maar je komt ook veel moeilijker van je vogels af.
ook jongens die maar een paar jongen hebben kunnen deze veel moeilijker kwijt.
simpel om het feit dat iedereen de jongen dan aan andere kwekers moeten verkopen. maar die hebben zelf al een overschot aan jongen. het grote gros van de kwekers verkoopt hun vogels aan handelaren.

verder ben ik het wel met je eens dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten kennen en nemen als het over dieren gaat zowel als baby als over volwassen dieren. dat bespaart een boel problemen. en dat geld zowel voor de koper als voor de verkoper.

groeten bert


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-03-07 - 06:45:35 send message to jani

Ik denk dat hier gewoon enkele betweters aan de praat zijn ,die zich voorhouden dat enkel zij de hobby en de perfekte kwekers zijn,moet hier eigenlijk wel eens goed om lachen,want alles is goed en mag ,zolang zij in hun hobby niet getroffen worden en worden ze toch door iets beperkt dan zijn juist zij die het eerst en het meest gaan roepen.
Voor alle duidelijkheid ik ben 30jaar geleden met kanaries en grasparkietjes begonnen,maar een mens wil vooruit en niet achteruit,dus zitten wij nu aan ara's en papegaaien,maar pasop ik probeer nog steeds bij te leren en dat zouden er beter nog velen doen in plaats van de wereld te proberen te veranderen.


oeda
Website Member
Posts :11

Website Member
2006-03-07 - 09:35:20 send message to oeda

@ jani: dat wordt dus binnenkort over op de zeearenden als je die stijgende lijn wil volhoudenwink ;)


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-03-07 - 12:25:57 send message to jani

Ik heb nog steeds lol in mijn hobby,en dat is nog steeds het belangrijkste.
En andere mag van mij ook een hobby hebben,zelfs een waar ik absoluut niet van moet hebben,toch zal ik ook die mensen hun hobby respekteren en niet afbreken.


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2006-03-07 - 17:17:14 send message to broto

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Ik heb nog steeds lol in mijn hobby


het is te hopen dat dat ook nog lang zo mag zijn happy :)
De manier zo als ik mijn hobby beleef, zal zeker niemand tussen komen.
Ik erger mij enorm aan mensen die altijd maar een ander in een hokje willen duwen van jij bent slecht want ik doe het beter.
Het heeft geen enkele zin om naar andere te wijzen, of denken diegene dat ze daardoor een betere kweker worden.
Het heeft ook geen enkele zin om handelaren te gaan beoordelen of veroordelen , het zijn immers dezelfde liefhebbers die daar de vogels brengen.
Laat iedereen zijn hobby beleven zoals hij die wil beleven.

Henk


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-03-07 - 19:39:25 send message to bert1974

daar sluit ik mij volledig bij aan broto.

groeten bert


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2006-03-07 - 20:15:21 send message to molineti

Quote
-----------------------------------------------
Ik heb nog steeds lol in mijn hobby
-------------------------------------------------

Ik ook,en dit zal ook zo blijvenhappy :)

In het algemeenhappy :)voor mij betekent een andere mening niet automatisch;opdringerig ,negatief of zich zelf het beste als kweker vinden.

Als men over huisvesting,welzijn mutaties of handopfok een mening heefd wordt men vaak meteen veroordeeld tot bovenstaande termen.

Een kleine uitleg:25 jaar geleden kweekte ik in 72 broedkooien(1.2bij 0.6bij bij0.6 meter met uitschuifbarewanden) en 8 vluchten diverse agaporniden(ook mutaties)div brotegerissen aymaras,catharinas en citroenparkieten.

Op een gegeven moment ging ik voor mijn toen pas nieuwe kooien staan en dacht:Ik heb dit nu allemaal zitten ,maar wat hebben zij(de vogels)
Ik heb toen in een korte tijd alles verkocht,en anders over huisvesting en welzijn gaan denken.
Heb nu dus bewust veel minder vogels in ruimere kooien.

Vele zeggen,waarom praten over ruime huisvesting het is nooit ruim genoeg;iedereen die vogels houdt heefd boter op zijn hoofd!!

Dit is een waarheid als een koe(een gezegde hierlaugh :D)maar moet men dan konstant op zoek zijn naar de minimale afmetingen?

Ik probeer over niemand te oordelen,maar ervoor proberen te zorgen dat mensen over zulke zaken nadenken is in mijn ogen niet verkeerdhappy :)

Tenslotte heefd iedereen recht op een eigen mening,gelukkigwink ;)


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-03-07 - 23:21:36 send message to Jacqueline

happy :)

We hebben sinds een jaartje of drie contact met een man uit Wit Rusland, (Serge) en deze heeft Cuba amazone's.
Nu woont hij in een grote grijze flat, en onder de flat, in de schuur heeft hij deze amazone's ondergebracht, ruimte zeer beperkt, voeding/vitaminen/mineralen zoals wij dat kennen haast onbetaalbaar.
Verwarming, (en de winters zijn echt winters daar) totaal niets.
Maar een inzet om zijn vogels, met zeer beperkte middelen toch een goede verzorging te geven is werkelijk onbegrenst.
Plaats hierbij een foto, en zeg nou eerlijk, heb ze in ons land wel slechter gezien, en de ruimte die ze tot hun beschikking hebben is toch ook niet om over te roepen.
Wat gevonden gaas met gesneden takken is wat het is, eenvoudig maar het werkt wel voor hem.
Nee, dan voel ik me klein als ik dit zo zie, iemand die met zo weinig middelen deze amazone's er zo uit kan laten zien, is voor mij een hele grote, een super grote liefhebber.



En geloof maar dat ook hij heel veel lol aan zijn hobby beleeft.

wink ;)
Peter.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 131 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede